Zakaj bi v svežem paradižniku uživali le poleti, če pa lahko v svežem sočnem in slovenskem paradižniku uživamo že zdaj?

Pridelan je na naravi in zdravju ljudi prijazen, integriran način. Letos pa so vas presenetili še z raznolikostjo sort, oblik in barv.

Pri LUŠTovcih je zares naravnost živahno in pisano. Letos so nam postregli še z novostjo – Datljevim paradižnikom LUŠT.

[[image_2_article_63983]]

Je privlačne oblike in poželjivo rdeče barve. Odličen je za kombinacijo v solatah, prigrizkih ali omakah. 

Poleg Datljevega paradižnika pa lahko izbirate med njihovimi že dobro poznanimi pridelki:

Najdete jih na policah vseh večjih trgovskih sistemov po Sloveniji, na Osrednji ljubljanski tržnici ter njihovi LUŠTni domačiji v Renkovcih. Tam si lahko pobližje ogledate še način pridelave s pokušino vseh sort paradižnika, ki jih pridelujejo. 

[[image_3_article_63983]]

Pridelava paradižnika v zimskih mesecih je poseben izziv, LUŠTovcem pa jo omogoča okolju prijazen Sistem za zimsko vzgojo. Ta vključuje soproizvodnjo toplote in elektrike. Ogljikov dioksid, ki nastane pri izgorevanju zemeljskega plina, pa prečistijo in vpihujejo v rastlinjak, kjer ga rastline preko fotosinteze pretvorijo v kisik. Na ta način pa okolja ne obremenjujejo z izpusti toplogrednega plina ogljikovega dioksida. Rastline so zasajene v naravno mešanico šote in kokosovih vlaken, zalivajo jih z deževnico, cvetove oprašujejo čmrlji, škodljivce pa zatirajo njihovi naravni sovražniki, ki jih naselijo v rastlinjak.

LUŠTovci plodove paradižnika ročno oberejo le kakšen dan prej, preden jih dostavijo trgovcem. Ker pa so transportne poti od rastlinjaka pa do vaših krožnikov kratke, pa poskrbijo še za manjši ogljični odtis. Hkrati pa je lokalno pridelana hrana sveža in optimalno dozorela ter ima posledično višjo vsebnost vitaminov in mineralov.

[[image_4_article_63983]]

Paradižnik LUŠT je odličen za solate, omake, juhe, namaze, pečene jedi in še mnogo več. Če potrebujete navdih, kako ga uporabiti v svoji kuhinji, pa lahko obiščete spletno stran LUŠT, kjer vsak mesec objavijo nov recept z namigom, kako lahko paradižnik LUŠT spremenite v kuharsko mojstrovino. Oglejte si recept za marec in se prepričajte sami, kako enostavno in LUŠTično je kuhati s paradižniki LUŠT.

Pa LUŠTen tek!