Pečena rebra so zagotovo odlična izbira za zdrav in okusen obrok. Izdajamo vam skrivnost, kako pripraviti popolno pečena svinjska rebra, ki bodo prava senzacija za vse ljubitelje mesa.

Svinjska rebra so slasten in odličen obrok za vse ljubitelje mesa. Če boste sledili našemu receptu, pri tem pa uporabili meso Tuševe mesnice, boste zagotovo postregli z obrokom ob katerem se bodo vam, vaši družini ali prijateljem cedile sline.

OKUSNO PEČENA SVINJSKA REBRA Z ROŽMARINOM

Sestavine za 4 osebe:

80 dag svinjskih reber v kosu iz Tuševe mesnice
1 žlica soli
1 žlička mletega popra
1 žlička mlete kumine
1 vejica rožmarina
1 žlička mletega česna
4 žlice olivnega olja
2 dl rdečega vina

Priprava:

Rožmarin temeljito operemo in iglice na drobno sesekljamo. V manjši posodici zmešamo sol, poper, mleti česen, mleto kumino in dodamo še rožmarin. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Z mešanico začimb meso na obeh straneh dobro natremo.

V pekač položimo začinjeno meso. Vzamemo dve pomaranči in ju razpolovimo. Z roko iztisnemo sok po rebrih, preostali del pomaranč dodamo zraven v pekač. Rebra zalijemo tudi z rdečim vinom. Dodamo še olivno olje.

Posodo potisnemo v pečico in rebra pokrijemo s papirjem za peko. Na 220 stopinj jih pečemo 25 minut. Nato folijo odstranimo , temperaturo znižamo na 180 stopinj in jih pečemo še 20 minut.

Pečena rebra vzamemo iz posode in jih narežemo. Narezana rebra prelijemo z omako, ki je ostala v pekaču. Okusna rebra nato postrežemo z izbrano prilogo.

V trgovinah Tuš, ki je izbrana trgovina zelo priljubljenega kuharskega šova MasterChef, bodo lahko kupci do konca junija v svojih izbranih mariborskih trgovinah – Tuš supermarket Pobrežje, Radvanje, Maribor Jadranska (ob Tržaški cesti) in Planet Maribor Studenci, posegli po garantirano najcenejšem postrežnem mesu. Slednje pride mnogim še posebej prav tudi takrat, ko domov povabimo na večerjo ali nedeljsko kosilo bodisi družino, prijatelje ali druge znance ter jim na mizo radi postrežemo prave mesne poslastice.

Prelistajte še Tušev letak

V Tušu najdete vse, kar je potrebno za prijetno domače vzdušje. Preverite pestro izbiro izdelkov. Za vsakega se najde kaj! Ponudba velja od 30. 5. do 10. 6. 2019.