Predigra je kot nekakšno ogrevanje pred samim seksom. Pri tem ne gre samo za to, da dražite svojega partnerja, ampak tudi za to, da skušate na različne načine ustvariti čim bolj prijetno in sproščeno vzdušje za nepozaben seks.

S predigro poskrbite, da se spolna vzburjenost počasi stopnjuje in doseže višek z dobrim seksom. Za predigro ni nobenega pravila, koliko časa naj bi trajala. Lahko je to ena ura ali dve, lahko pa se s partnerjem počasi dražite kar cel dan.

To je popolnoma prepuščeno vam in vašemu partnerju. Sami boste najbolje vedeli, kdaj ste dovolj vzburjeni, da predigro zaključite s seksom.

Nekaj nasvetov za najboljšo predigro, ki ste jo kdaj doživeli

Tisti, ki so že večkrat začeli spolni odnos s predigro, vam znajo povedati, da so njeni učinki božanski. Čeprav je zelo enostavna, pa opažamo, da jo pari v svojem spolnem življenju le redko uporabljajo. Ključnega pomena pri njej je, da si je zanjo potrebno vzeti nekaj časa in se posvetiti svojemu partnerju.

 

Če smo vas pritegnili, potem si v nadaljevanju preberite še nekaj načinov, kako lahko poskrbite za najboljšo predigro.

●      Uredite prostor, v katerem bosta imela spolni odnos

Ustvarjanje prijetnega ambienta je ključnega pomena za sproščeno vzdušje med samim seksom. Zato poskrbite, da je prostor, v katerem bosta seksala, lično urejen, pospravljen in prezračen. Na ta način bosta lahko brez skrbi uporabila tudi najbolj nenavadne seks položaje, ne glede na to, ali je to v postelji, na mizi ali celo na tleh.

●      S predigro začnite izven spalnice

Ta praksa je sicer pri mladih zaljubljencih zelo pogosta, vendar se kasneje večinoma seks začne in konča v spalnici. Za spremembo začnite s predigro kar v prostoru, kjer ste občutili spolno vzburjenost, pa tudi če je to kuhinja, kopalnica ali dnevni prostor. Zapomnite si, da so pri predigri najbolj zanimive tiste stvari, ki so nepričakovane.

●      Uporabite erotične pripomočke

Erotični pripomočki so v fazi predigre prav tako koristna igračka. Ti vam omogočajo, da se partnerju popolnoma posvetite, hkrati pa z njimi povečate spolno željo in vzburjenje. Če si želite biti nekoliko poredni, ne spreglejte ponudbe erotičnega perila, s katerim je založena erotična trgovina – prepričani smo, da bo pri vašem partnerju pogled na vas zanetil dodatno iskrico.

●      Naj predigra postane del vašega celodnevnega rituala

Kot smo že zapisali, predigra nikoli ni časovno omejena. Zato za spremembo svojega partnerja dražite preko celega dne po malo, tako da bo na koncu dneva gorel v želji po seksu z vami. Pri tem predvsem pustite domišljiji svojo pot – lahko začnete s porednimi sporočili, z občasnimi poljubi in dotiki ali z božanjem erogenih con, ki se vrstijo preko celega dne.

●      Uporabite različne tehnike poljubljanja

Običajno se vsak seks začne z nekaj strastnimi poljubi, vendar pa lahko tudi z različnimi tehnikami poljubljanja pri partnerju poskrbite za prijetno in nepozabno predigro. Najbolj pogosta vrsta poljubljanja je zagotovo francoski poljub, k temu pa lahko dodate še repertoar poljubov kot je ugriz v ustnico ali pa poljubljanje brez poljubov, ko partnerja zgolj dražite s poljubom in se nato igrivo umaknete.

●      Uporabite različne tehnike erotične masaže

Erotična masaža je pogosto pozabljena, vendar ima lahko edinstvene učinke. S takšno masažo boste poskrbeli za zmanjšanje stresa, vaš partner pa se bo ob njej poponoma sprostil, hkrati boste počasi povečali spolno vzburjenost. Za erotično masažo ni nujno, da ste v tem profesionalec. Domišljiji pustite prosto pot in svojega partnerja razvajajte z različnimi dotiki in prijemi, pri tem pa uporabite kakovostno masažno olje.

●      Klitoris naj bo zadnja in ne prva destinacija

Klitoris predstavlja eno izmed ključnih erogenih področij na ženskem telesu in je v večin primerov edini, ki je zaslužen za dosego orgazma. Čeprav je draženje klitorisa zelo vzburjajoče, pa svojo partnerko raje dražite po drugih erogenih conah, saj bo njeno vzburjenje tako naraščalo postopoma.

●      Skupaj si oglejta erotičen film

Ogled erotičnega filma je lahko zelo zabavna predigra, hkrati pa lahko z izbiro določene tematike svojemu partnerju nakažete, kakšne so vaše spolne fantazije. Ogled filma izkoristita tudi za nežne dotike in božanja, s čimer boste še dodatno povečali spolno željo.

Predigra je pogosto spregledana, vendar le pri tistih parih, ki še ne poznajo njenih božanskih učinkov. Če ste med njimi, potem je skrajni čas, da jo preizkusite – prepričani bodite, da se vam bo obrestovala z boljšim orgazmom.