Začenja se sezona češenj. Ali jih običajno pojeste, peclje pa vržete stran? Tega nikar ne počnite, saj imajo dejansko zdravilne lastnosti. Češnjevi peclji so dobri za ledvice in sečne poti ter lahko pomagajo v boju proti ledvičnim kamnom ter blažijo diarejo.

Na zelo preprost način si lahko skuhate čaj

Kako pa lahko peclje zaužijete? Na zelo preprost način si lahko naredite čaj. Priprava zahteva edino, da so stebla dobro posušena. Priporočljivo je, da jih razporedite na čisto krpo in pustite, da se nekaj dni sušijo na temnem in suhem mestu. Med sušenjem jih občasno premešajte, da se posušijo z vseh strani.

Ko si želite skuhati čaj, preprosto skuhajte pest stebel v litru vode. Pokrito tekočino pustite stati eno uro, nato jo precedite. Čaj pijte 3-4 krat na dan, še vedno topel, najbolje po obroku. Po želji ga lahko sladkate z medom in dodate malo limoninega soka.

Posušena stebla hranite v steklenem kozarcu s pokrovom.