Nostradamus, sicer rojen kot Michel de Nostredame, je bil francoski zdravnik, astrolog in jasnovidec iz začetka 16. stoletja, ki je v svojem življenju napovedal mnoge dogodke. Že v preteklosti so nas prestrašile njegove srhljive, a vseeno natančne napovedi. Toda kaj napoveduje jasnovidec po smrti kraljice Elizabete II.?

Bo vladavina Karla III. kratka?

Jasnovidec je natančno napovedal smrt britanske kraljice, saj je že v 16. stoletju zapisal, da bo umrla v starosti okoli 96 let. Seveda ni to še vse. Francoz je vedel, kaj se bo zgodilo po smrti britanske kraljice. Kot kaže bo vladavina kralja Karla III. zelo kratka, na prestolu pa bi se lahko znašel celo najmlajši izmed njegovih sinov, torej princ Harry.

V svojem besedilu je jasnovidec omenil tudi besedno zvezo “kralj otokov”, kar lahko razumemo tako, da se bo velik del Skupnosti narodov (Commonwealth) med vladavino kralja odcepil. Vladanje pa bodo kralju otežile še zamere, ki jih goji del prebivalstva do njega, ker se je ločil od Diane.

Druga ovira pri njegovem vladanju bi lahko bila njegova visoka starost. Prav ta bi bila po Nostradamusu razlog za abdikacijo. V svojem besedilu je jasnovidec seveda tudi zapisal, kdo bo kralja nadomestil. To naj bi bil “človek, ki nikoli ni pričakoval, da bo kralj”. Ali gre tukaj za princa Harryja, se bo še izkazalo.