Za mnoge dopustnike je najlepše, da se po vrnitvi iz sončnih počitnic na koži opazi sled zlatorjave oziroma bronaste zagorele polti. Na žalost večine ljudi se zdi, da začne ta bledeti takoj, ko se vrnete domov. V nadaljevanju vam zato v šestih korakih razkrivamo, kako preprečiti, da bi vaša zagorelost zbledela in da boste brezskrbni počitniški občutek ohranili dlje časa.

1. Vlažite zagorelo kožo

Če je zagorelost prepuščena sama sebi, bo po 7-10 dneh naravno začela bledeti. Na srečo lahko z nekaj dodatne nege in pozornosti ohranite zagorelo kožo še dolgo po tem, ko ste zapustili plažo. Če bi obstajal en bistven korak, ki vam bo pomagal ohraniti zagorelost po počitnicah, je to vlaženje. Ko se boste več dni greli na soncu, bo vaša koža dehidrirana in bo izgubila na vsebnosti vode. Poiščite izdelke, bogate z olji in kremasta masla ter poskrbite, da jih boste kožo začeli vlažiti, še preden bo ta postala suha. Ko se namreč koža začne luščiti, so dnevi vašega prazničnega sijaja žal že šteti.

Dodaten nasvet: če želite ohraniti zagorelost, poskrbite, da boste pili veliko vode. Če je dehidrirano vaše telo, bo dehidrirana tudi vaša koža.

2. Uporaba pilinga za ohranjanje zagorele, zdrave in sijoče kože

Morda se zdi nasvet protiintuitiven, vendar je piling odličen način, da zagorela koža ne zbledi. Po dopustu bo vaša koža namreč še posebej dehidrirana, na površini pa se bodo začele nabirati odmrle in suhe kožne celice. Zaradi tega bo vaša zagorelost videti bolj motna in manj sijoča. Z nežnim poliranjem kože s pomočjo pilinga za telo se bo pod njo razkrila vaša čudovita zagorela polt.

Dodaten nasvet: Za najboljše rezultate uporabite piling za podaljševanje zagorelosti v kombinaciji z nežno krpico za brušenje.

3. Umivajte se z mlačno vodo

Če ne želite izničiti rezultatov predhodnega vlaženja in pilinga, vam svetujemo, da ne tvegate izsušitve kože s preveč vročo kopeljo ali prho. Namesto tega uporabljajte hladnejšo, mlačno vodo in negovalno olje ali kremo za prhanje.

 

4. Osvetlite svojo polt s serumom za sončenje

Če želite izboljšati svoj splošni bronasti videz na koži, poskrbite, da bo vaš obraz tudi dejansko videti zagorel. Dobra novica je, da znanje o tem, kako ohraniti zagorelost na obrazu, še nikoli ni bilo tako dobro poznano kot je sedaj. Če želite, da bo vaša koža zagorela in lepo navlažena, preizkusite samoporjavitvene izdelke, še posebej se priporočajo različne oblike samoporjavitvenih serumov. Serumi, ki so napolnjeni s hialuronsko kislino, izvlečkom cvetov breskve, vodo zelene mandarine ter ojačevalci vitaminov C in D posnemajo učinke sonca, polepšajo vašo kožo in ščitijo pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Poleg tega pogosto zagotavljajo tudi do 72-urno vlaženje. Serum za samoporjavitev zmešajte v svojo običajno vlažilno kremo in v naslednjih 4 do 6 urah se bo razvil v srednje zlat sijaj.

Dodaten nasvet: Na predele obraza, na katere naravno posije sonce (nos, ličnici, čelo in temenski predel obraza), nanesite bronzer oz. temnejši odtenek pudra v prahu ali stiku za dodaten samoporjavitveni učinek na koži.

5. Na počitnicah je najbolje uporabiti blag gel za prhanje

Pomiritev kože na telesu s čistilno formulo, ki združuje čistilno delovanje in vlažilni učinek, je v tem vročem in sončnem obdobju bistvenega pomena. Odlično je blago čistilno sredstvo, ki se ne peni, pa tudi olja za prhanje, ki lahko zadržijo sončne filtre in kožo dobro navlažijo.

6. Nosite belo, da poudarite videz zagorele kože.

Dokazano je bilo, da nošenje belih ali svetlih oblačil ustvari iluzijo temnejše kože. Ta učinek bosta imela tudi bel lak za nohte in krepka šminka. Čeprav pri tem nasvetu ne gre za preprečevanje bledenja zagorelosti, nam lahko verjamete, da bo vaša zagorela koža vsekakor videti temnejša in bolj bronasta v trenutku.

Kako dolgo lahko torej traja poletna zagorelost? Pravi odgovor je, da tako dolgo, kot si želite sami. Svetujemo vam le, da čimbolj dosledno upoštevate teh šest preprostih nasvetov in vaša zagorelost bo trajala še dolgo po koncu vašega poletja.