To nepozabno doživetje zaenkrat ponujajo v Izraelu, Rusiji, na Tajskem, v Indoneziji, Braziliji in na Filipinih.

Masaža spada med najstarejše in najpogostejše načine zdravljenja. Spodbuja, miri, odpravlja napetost in preganja nespečnost. Skratka, poskrbi za dobro počutje. Ljudje že od nekdaj posegajo po različnih metodah in vrstah masaž, zaradi katerih se potem počutijo kot prerojeni. V zadnjem času pa se veča priljubljenost ljudi za izvajanje kačje masaže, kjer te namesto človeških rok masirajo kače. Ranker poroča, da kačja masaža navdušuje po celem svetu. Nekaj kač položijo na hrbet pacienta in rezultati naj bi bili fantastični. Kar nekaj terapevtov po svetu nudi to metodo masaže, mi pa odkrivamo, kaj lahko z njo pridobite.

Masaža bi naj bila preprosta, pogosta izbira je piton

Kačja masaža je dokaj preprosta. Kače temeljito umijejo, nato pa jih odložijo na pacientov trup, preko katerega kače potem lezejo vse do obraza in masirajo telo. Včasih tekom procesa masaže, z jezički dražijo telo. In čeprav je tovrstna masaža enostavna, se morajo pacienti držati nekaj pravil, s katerimi si omogočijo varen in udoben tretma. Ne smejo povzdigniti glasu, s čimer bi lahko vznemirili kače, prepovedano je pihati vanje, saj jim s tem povzročajo bolečine in vsekakor se morajo izogibati naglim potezam.

Kačje masaže največkrat izvajajo pitoni, ki ne spadajo med strupenjače, so pa udavi. Kar pomeni, da stisnejo življenje iz svojega plena in ga potem celega požrejo. Čeprav se morda sliši, da niso ravno dobra izbira, da bi se pokrili z njimi, je piton baje odličen pri tem delu. Če se odločite za to vrsto masaže, je strah, da bi vas kača ugriznila, odveč. Da bi preprečili morebitne ugrize, kače hranijo 30 minut pred masažo. Mestni živalski vrt na Filipinih svoje kače hrani z deset ali več kokošmi.

Masaža je predvsem za tiste, ki obožujejo adrenalin

Medtem ko maserji skrbijo za maksimalen nivo varnosti med izvajanjem kačje masaže, je verjetnost, da ne boste občutili niti malo strahu, najbrž majhna. Strah je eden od glavnih razlogov, zakaj se ljudje odločajo za tovrstno masažo. Strah namreč povzroča adrenalin, ki pa ima kar nekaj pozitivnih zdravstvenih učinkov. Četudi raziskave o kačjih masažah še niso bile opravljene, je študija iz leta 2011 povezala izločanje adrenalina s kar nekaj procesov metabolizma, vključno z lipolizo in izločanjem mišične mlečne kisline. Poleg tega, da je fizično koristen, pa lahko pomeni tudi psihološko osvoboditev. Nekateri ljudje se odločajo za ta tip masaže, ravno iz razloga, da bi se soočili z lastnimi strahovi.

Cena masaže je ugodna, a bo zanjo potrebno potovati

Kačje masaže niso na voljo povsod. Lahko pa si jih privoščite v Izraelu, Rusiji, na Tajskem, v Indoneziji, Braziliji in na Filipinih. Če ne živite v eni izmed teh držav, boste za kačjo masažo morali odpotovati Četudi so slišati eksotično in posebno, so masaže v družbi kač dokaj ugodne in dostopne. V Indoneziji je na primer za 90 minutno masažo s kačami potrebno odšteti 43 ameriških dolarjev, kar je približno 38 evrov in pol. Medtem, ko seansa v Izraelu znaša 30 funtov ali približno 32 in pol evrov.

Nekatere izmed trditev o učinkovitostih kačjih masaž so preproto nerealne. Za primer, ženska, imenovana tudi kačja kraljica, Sarah Zaad, trdi, da lahko njene kačje masaže pozdravijo depresijo in travme iz otroštva. Pri tem je prepričana, da dosega 100 odstotni uspeh. Medtem, ko njeni pacienti trdijo, da so bile masaže sicer učinkovite, vendar ne obstajajo nobeni dokazi o klinično ozdravljenih depresijah.