V 13. izvedbo bo festival Arsana vstopil z nocojšnjim brezplačnim dogodkom na prostem. Glasbeni večer velikih opernih uspešnic ob 20.30 v Arheološkem parku Panorama na Ptuju bo izvedla Opera Slovenskega narodnega gledališča Maribor s simfoničnim orkestrom in pod taktirko dirigenta Simona Krečiča. Kot solisti bodo nastopili Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Petya Ivanova, Jaki Jurgec, Irena Petkova, Martin Sušnik in Andreja Zakonjšek Krt.

Festival Arsana je v dosedanjih 12 različicah na več kot 850 dogodkih na številnih prizoriščih ptujskega mestnega jedra gostil že več kot 8.500 umetnikov in privabil več kot 370.000 obiskovalcev.

Dogajanje se bo nadaljevalo 23. julija s koncertom gostiteljev Vox Arsana, Vlada Kreslina in godalnega orkestra pod vodstvom Matije Krečiča. Med vrhunci letošnjega dogajanja je nastop ameriške vokalne zasedbe Naturally 7, ki bo 25. julija s koncertom na dvorišču Minoritskega samostana tudi uradno odprla festival.

Foto: Festival Arsana – Official Site, Facebook

Začetek z opero, zaključek s Perpetuum Jazzile

V naslednjih dneh bodo na različnih odrih Ptuja nastopila številna zveneča imena. Big Band RTV Slovenija bo pod vodstvom Patrika Grebla nastopil s solisti Eldo Viler, Otom Pestnerjem, Nušo Derenda, Nino Strnad in Sašo Lešnjek.

Sopranistka Sabina Cvilak se ne bo predstavila le v operi, ampak tudi v različnih izvedbah slovenskih pesmi ter v francoskih in španskih evergreenih. S harmoniko in tubo jo bosta spremljala Janez Dovč in Goran Krmac.

Zaključek festivala Arsana bo 29. julija z vokalnim orkestrom Perpetuum Jazzile.

Foto: Festival Arsana – Official Site, Facebook

Letos novo prizorišče v Sončnem parku

Festival letos nadgrajujejo z žanrsko razširitvijo in novim prizoriščem v Sončnem parku, poroča STA. Pod sloganom Glasba v parku bodo nastopili Amy Winehouse tribute by June, ptujski Infected ter Joker out.

Celoten program festivala Arsana je na voljo na tej spletni povezavi.

Stalnica ostaja Glasba v mestu. Na dvorišču Doma kulture MuziKafe bodo nastopili Pliš ter Vasko Atanasovski in Zoran Majstorović v projektu Balkan Duo, v hotelu Mitra pa Fridas jazz quartet s Katarino Samobor. Za humor bo na južnem dvorišču Dominikanskega samostana poskrbel Tadej Toš.

Klasična glasba bo v slavnostni dvorani ptujskega gradu, kjer bo med drugim nastopil Marko Črnčeč. Na Slovenskem trgu bodo že uveljavljeni dogodki na prostem Oder mladih, ponovno bosta tekla tudi poletna glasbena šola in otroški glasbeni festival z ustvarjalnimi delavnicami, glasbenimi pravljicami ter artističnimi predstavami.