Čudovita Šapa je delo terapevtke opravljala skoraj 11 let.

vir: facebook tačke pomagačke

V 15. letu starosti odšla onkraj mavrice Šapa. Z njeno Mojco sta bili licenciran terapevtski par skoraj 11 let, so na facebook strani zapisali člani neprofitnega društva Tačke pomagačke.

Čudovit tandem

Bili sta prvi terapevtski par v Sloveniji, ki sta dvakrat na teden prihajali v šolo in polepšali dneve dijakom Srednje vzgojiteljske šole in umetniške gimnazije v Ljubljani pri urah matematike. Zaradi Šape je postala ura matematike sproščena in prijazna.

Poleg tega je Šapa svojo neskončno milino in potrpežljivost prinašala tudi otrokom v vrtce in v šole. Deset let je bila potrpežljiva poslušalka pravljic in zgodbic, ki so jih ji otroci brali v knjižnicah v okviru programa R.E.A.D. – Beremo s tačkami. V vseh letih je bila prisotna na številnih javnih prireditvah. Z Mojco sta opravili na stotine terapevtskih ur. Kjer koli sta se pojavili, sta s svojo prijaznostjo pustili neizbrisljive sledi. “Šapa je bila ljubljenka otrok in odraslih. Draga Šapa, hvala ti za vse. Naj ti bo lepo onkraj mavrice,” še piše na fb strani omenjenega društva.