V prodajalni Tuš na Betnavski cesti se je včeraj odvil oborožen rop. Mariborčan je prodajalki grozil s pištolo in zahteval, da vrečo napolni z denarjem.

Včeraj, okoli 18.45 je v eno od trgovin na Betnavski cesti, po neuradnih podatkih naj bi šlo za prodajalno TUŠ, prišel 44-letni Mariborčan.

Grozil s pištolo in zahteval denar

Kot kupec je pristopil do blagajne, na blagajniški pult položil pločevinko pijače, nato pa blagajničarki nenadoma izročil vrečko ter zahteval, da jo napolni z denarjem.

Ker blagajničarka tega ni takoj storila, je z roko segel za pas, izvlekel pištolo, jo pokazal prodajalki ter ji zagrozil. Med tem je pristopila druga prodajalka, obe z blagajničarko sta pričeli vpiti, to pa je roparja očitno tako zmedlo, da je pospravil  pištolo,  s  pulta  vzel položeno pločevinko pijače in zbežal iz prodajalne.  Med kaznivim dejanjem ni bil nihče poškodovan.

Osumljenca prijeli po nekaj minutah

Policisti  so  se nemudoma odzvali na obvestilo o oboroženem ropu. Takoj so zablokirali  območje  v  okolici  prodajalne in že po nekaj minutah prijeli osumljenca,  mu  odvzeli  orožje  ter ga pridržali.

Seveda ga bodo kazensko ovadili  pristojnemu  tožilstvu,  trenutno  pa  še  preverjajo, ali je isti osumljenec  morebiti  izvršil  še  katero  od  podobnih dejanj, izvršenih v preteklosti na tem območju.