31-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti ni uspel pravočasno zavreti in se ustaviti za osebnim avtomobilom, s katerim je v križišču stal 47-letni moški. Zaradi tega je motorist izgubil oblast nad vozilom in je skupaj z motornim kolesom padel po vozišču, nato pa trčil v zadnji levi del stoječega osebnega avtomobila. Umrl je na kraju nesreče.

Kot smo že poročali, se je na naših cestah včeraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil motorist.

“Okoli 12.35 je 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti, iz smeri Ptujske gore v smeri Lovrenca na Dravskem polju. Ko se je približeval križišču z lokalno cesto za smer Župečja vas, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje ni uspel pravočasno zavreti in se ustaviti za osebnim avtomobilom, s katerim je v križišču stal 47-letni moški, ki je zavzel položaj za zavijanje v levo na lokalno cesto. Zaradi tega je motorist izgubil oblast nad vozilom in je skupaj z motornim kolesom padel po vozišču, nato pa trčil v zadnji levi del stoječega osebnega avtomobila,” so sporočili s PU Maribor. 

Voznik na mestu mrtev

Motorno kolo je po padcu zdrsnilo čez celotno vozišče regionalne ceste in je na nasprotnem smernem vozišču trčilo še v zadnjo levo bočno stran drugega osebnega avtomobila, ki ga je pravilno, iz nasprotne smeri, pripeljal 41-letni voznik. Voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče umrl, so še sporočili s PU Maribor.

V letošnjem letu so na cestah na območju PU Maribor v 4 prometnih nesrečah IV. kategorije umrli 4 ljudje. Lani v primerljivem obdobju je v šestih takih prometnih nesrečah umrlo šest ljudi.