Direktor naj bi bil kriv blasfemije oziroma bogokletja. Z zidu naj bi strgal verski plakat in ga vrgel v smeti, poročajo tuji mediji. Množica mu je sodila na grozljiv način, ob tem pa so snemali celo selfije.

vir: twitter

V Pakistanu so aretirali kakih 120 ljudi, potem ko je pobesnela množica pretepla in nato še zažgala direktorja neke tovarne iz Šrilanke, ker naj bi bil kriv blasfemije oziroma bogokletja, so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile pakistanske oblasti. Občutljivim odsvetujemo ogled twitter objave.

Dan sramote za Pakistan

Dogodek je v državi sprožil val ogorčenja, pakistanski premier Imran Kan ga je celo ocenil kot “dan sramote za Pakistan”. Obsodile so ga bolj ali manj vse politične in verske strani ter tudi vrh vojske.

Blasfemija je sicer ena od najbolj spornih in žgočih tem v Pakistanu, kjer lahko že najmanjši sum oziroma namig na žalitev islama vzpodbudi goreče proteste in celo javna linčanja.

 

Zadnji tovrsten incident se je zgodil v petek v provinci Pundžab, kakih 200 kilometrov jugovzhodno od prestolnice Islamabad. Direktorja tovarne so ubili, potem ko so zakrožile govorice, da je kriv blasfemije. S stene naj bi strgal nek verski plakat in ga vrgel v smeti.

Direktorja tovarne so ubili, potem ko so zakrožile govorice, da je kriv blasfemije. S stene naj bi strgal nek verski plakat in ga vrgel v smeti.

Delavci naj bi se že pred tem pritoževali, da je “zelo strog”, zato policija preiskuje tudi možnost, da so se mu skušali z očitki o bogokletju maščevati, poroča AFP.

Posnetki grozljivega napada so zakrožili po spletnih družbenih omrežjih in mnogi od sodelujočih se niso niti najmanj sramovali oziroma niso niti skušali prikriti svoje identitete. Številni so se sami fotografirali pred gorečim truplom in posnetke nato objavili na spletu.

STA