Po desetih dnevih iskanja je srbski predsednik Aleksandar Vučić danes srbsko javnost šokiral z vestjo, da je bila dvoletna Danka Ilić umorjena. Ministrstvo za notranje zadeve je potrdilo, da so zaradi suma, da sta ubila Danko, pridržali dva 50-letnika iz Bora. Po navedbah ministrstva sta osumljenca priznala krivdo, trenutno pa poteka iskanje posmrtnih ostankov deklice.

Vse se je zgodilo v le nekaj minutah

Aleksandar Vučić je danes ob robu izredne seje srbske vlade razkril, da so v povezavi z umorom dvoletne Danke že aretirali dve osebi. Ob tem je dejal, da sta obe osebi umor priznali. Zdaj ju vodijo na kraj umora oziroma na kraj, kjer sta njeno truplo odvrgli. "S kakšnimi pošastmi imamo mi opravka," je ob tem rekel. V dvorani naj bi po razkritju nastala smrtna tišina.

Preiskava kriminalistične policije je po navedbah ATV pokazala, da se je vse zgodilo v torek, 26. marca, okoli 13.52 oz. sedem minut po tem, ko je glede na prijavo mame izginila deklica.

Portal banjaluške televizije ATV, ki se sklicuje na vir blizu preiskave, poroča, da sta pridržana delavca javnega komunalnega podjetja iz Bora. Po navedbah vira je eden od osumljencev s službenim avtom fiat panda trčil v dveletno Danko, ki je pri tem umrla. Moški je nato s kolegom dal truplo deklice v prtljažnik avtomobila in ga odpeljal do divjega odlagališča odpadkov pri Boru, kjer sta ga pustila.

[[image_1_article_64900]]

Foto: Odlagališče odpadkov, posnetek zaslona

Voznika avtomobila po navedbah ATV sumijo hudega kaznivega dejanja ogrožanja varnosti v cestnem prometu, drugega pa pomoči storilcu po storjenem kaznivem dejanju. Za oba so odredili 48-urni pripor.

"Vnukinjo ima, ne vem, kako mu je lahko kaj takega prišlo na misel"

Kurir piše, da sta osumljenca sodelavca Srđan Janković iz vasi Luka in Dejan Dragijević iz vasi Zlot. "Dejan ni bil poročen, nikoli ni delal velikih težav, se pa pozna, da rad popije. Nikoli si nismo mislili, da je sposoben česa takega," so za medij povedali sosedje.

[[image_2_article_64900]]

Foto: Osumljenca, družbena omrežja

Srđan naj bi bil po besedah ​​sosedov ločen in je že dlje časa zaposlen v istem podjetju: "Pred kakšnim letom se je ločil, ima sina in snaho, ki imata hčerko. Vnukinjo ima, ne vem, kako mu je lahko kaj takega prišlo na misel, upam, da ni res".

[[image_3_article_64900]]

Foto: Osumljenca, družbena omrežja

Nekateri srbski mediji se sicer spuščajo v zelo grafične podrobnosti. Po neuradnih informacijah Informer.rs naj bi bila deklica ob trku s službenim avtomobilom še živa, a je eden od delavcev stopil iz avtomobila in jo z golimi rokami zadavil.

Delavca naj bi bila za volanom alkoholizirana, ob trku z deklico pa sta se prestrašila, ker sta pod vplivom alkohola vozila službeni avtomobil.