V proračun je predvidenih tudi 30 milijonov rubljev (428.00 evrov), ki so namenjeni za stroške športnikov, ki bi jih ti imeli s pravniki.

Ruski olimpijski komite (ROC) je sprejel proračun, v katerem je predvidenih tudi 30 milijonov rubljev (428.00 evrov), ki so namenjena za stroške športnikov, ki bi jih ti imeli s pravniki. Predsednik ROC Stanislav Pozdnjakov je dejal, da se bodo borili tudi za ponovno vključitev ruske atletike v mednarodna tekmovanja.

Izključitev z mednarodnih tekmovanj

Mednarodna atletska zveza (Iaaf) je zaradi s strani ruske države podprtega dopinškega sistema atletinje in atlete iz te države izključil z mednarodnih tekmovanj novembra 2015 in odtlej lahko pod nevtralno zastavo na mednarodnih tekmovanjih nastopajo le tisti predstavniki te države, ki dokažejo, da niso del sistema in izpolnjujejo tudi zahteve in program Svetovne protidopinške organizacije Wade.

Pomoč za zveze in posameznike

ROC je maja ustanovila posebno komisijo, ki je zadolžena za pripravo celostne strategije za šport brez prepovedanih poživil. »Ob tem pa smo zagotovili dodatna sredstva za zavarovanje pravic ruskih športnic in športnikov, ki se znajdejo v pravnih sporih pred mednarodnimi organizacijami. Ustanovili smo tudi pravno komisijo, ki bo v pomoč pri pravnih sporih tako zvezam kot posameznikom,« je pojasnil Pozdnjakov.