Serija bo prikazala, da je za največjo jedrsko katastrofo, katero smo občutili tudi v Sloveniji, kriv in odgovoren njihov glavni konkurent.

Foto: YouTube

Najnovejša serija z naslovom Chernobyl na programu HBO, ki je postala globalni hit in si je v kratkem času pridobila številne simpatije, je postala najboljše ocenjena serija v zgodovini. V Rusijo pa naj bi zaradi predvajanja naletela na precej kritik.

Predpostavka, da je CIA v Černobil poslala agenta

Ruska televizijska mreža je namreč že najavila, da bo pričela snemati svojo različico serije Chernobyl, ki bo zasnovana na predpostavki, da je CIA poslala agenta v Černobil, kjer bi moral izvršiti sabotažo. The Moscow Times piše, da so ruski mediji, ki so zelo povezani  z Vladimirjem Putinom, kritizirali to serijo , četudi je v Rusiji postala prava nacionalna senzacija in je do nje moč dostopati samo preko interneta.

Seriji manjkajo samo medvedi in harmonike

Novinar najpopularnejših ruskih poročil trdi, da serija ne predstavlja dogodkov verodostojno in resnice. Voditelj TV kanala Rossia 24 Stanislav Natanzon je povedal, da seriji manjkajo samo medvedi in harmonike. Istočasno je obtožil avtorje serije, da so lagali, ko predstavljajo, da ruske oblasti niso želele priznati svoje napake in obenem sklicevali na članek Valerija Legasova, ki je leta 1987 kritizirial upravljanje z jedrsko industrijo.

Sramoten prikaz zgodbe o herojih

Ruski mediji še pišejo, da gre za sramoto, kako je ameriška televizijska postaja prikazala zgodbo o njihovih herojih. In prav to naj bi bil glavni razlog, da so se Rusi odločili za svojo televizijsko različico te zgodbe, ki bo temeljila na teorijah zarote.