Zastoje in kolone beležijo tudi drugod po državi in v Avstriji.

Slika je simbolična

Ob koncu šolskega leta in pred praznično obarvanim koncem tedna lahko vozniki na cestah pričakujejo gnečo in zastoje. Zaradi razsutega tovora je na štajerski avtocesti na razcepu Slivnica iz smeri Ptuja proti Ljubljani zaprt uvoz. Zaradi okvare tovornega vozila je promet oviran na primorski avtocesti pred počivališčem Studenec proti Ljubljani.

Zastoji so na primorski avtocesti na posameznih odsekih proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za približno 40 minut.

Pred mejnim prehodom Dragonja prišlo do nesreče

Zaradi prometne nesreče je zaprta cesta Padna – MP Dragonja, pred mejnim prehodom Dragonja.  V obe smeri je nastal daljši zastoj. Za prestop meje uporabite mejna prehoda Sečovlje in Sočerga.

Zastoj je nastal tudi na gorenjski avtocesti pred Karavankami proti Avstriji. Kolona vozil je trenutno dolga tri kilometre. Voznikom namenjenim proti Kranjski Gori na prometnoinformacijskem centru priporočajo izvoz Jesenice – vzhod, Lipce.

Zastoje beležijo še na vipavski hitri cesti skozi delovno zaporo med Vipavo in Nanosom proti Razdrtem.

Kolone tudi pri drugih mejnih prehodih

Čakalna doba je na mejnih prehodih  Metlika, Obrežje, Dragonja. Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je kolona tovornih vozil dolga dva kilometra.

Na prometnoinformacijskem centru sicer voznike opozarjajo, da je mogoče danes pričakovati več tovornih vozil na avtocestah med Italijo in Madžarsko ter pred prehodi z Avstrijo. V obratno smer pa večje zgostitve pričakujejo predvsem v nedeljo popoldne.

Pred prazniki predvidenih še več zastojev

Ker je ta konec tedna obarvan praznično, v četrtek so praznik obeleževali v Avstriji, večjem delu Nemčije, Švici, na Poljskem in Hrvaškem, v torek pa Slovenci z dela prostim dnevom praznujemo dan državnosti, državni praznik pa imajo tudi Hrvatje, je na avtocestah pričakovati večjo gnečo. Za ponedeljek in sredo napovedujejo povečano število tovornih vozil na avtocestah.

Danes lahko dodatno težave na cestah povzročajo krajevne nevihte.