Italijanski policijski sindikat nasprotuje temu, da bi policisti dobili rožnate maske proti koronavirusu.

Foto: Twitter

 Iz sindikata so sporočili, da se maske ne ujemajo s policijskimi uniformami in lahko celo škodujejo ugledu institucije, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Vodja sindikata je v pismu načelniku nacionalne policije pozval k ukrepanju po “zmedeni” izbiri barve mask tipa FFP2.

Maske po mnenju vodje policije niso skladne z uniformo

Po mnenju Stefana Paolinija morajo vodje policije ohraniti dostojanstvo svojih podrejenih in jim zagotoviti, da ne opravljajo svojih nalog z zaščitnimi pripomočki v barvi, ki je neskladna z uniformo. Paolini je predlagal, da bi bile bolj primerne barve bela, modra ali črna, saj bi se tako ujemale z uniformo, ki je večinoma modra.

Pobudo sindikata je komentirala tudi namestnica ministra za infrastrukturo Teresa Bellanova, ki je na Twitterju sporočila, da nošenje barvne maske ne vidi kot nedostojno. “Spoštovanje uniforme ne izhaja iz barv, temveč iz vedenja in načina dela tistih, ki jih nosijo,” je še pripomnila.

Italijanski policijski sindikat šteje okoli 20.000 članov ali eno petino vseh italijanskih policistov. Do sedaj naj bi bile rožnate maske razdeljene številnim enotam na severu Italije in na Siciliji, je objavila AFP. V Italiji je treba nositi maske na vseh javnih mestih, tudi na prostem. Da bi bolje preprečili širjenje koronavirusa, so maske kakovosti FFP2 obvezne v javnem prometu.