Na spletu lahko najdemo mnogo teorij, da se v javnosti ne pojavlja samo ruski predsednik Vladimir Putin, temveč tudi njegovi dvojniki. Tovrstno mišljenje izvira iz tega, da se Putin na posnetkih večkrat nenavadno obnaša.

Dvojniki prestali plastične operacije, da bi mu bili čim bolj podobni

Vodja ukrajinske vojaške obveščevalne službe, generalmajor Kyrylo Budanov, trdi, da naj bi imel ruski voditelj Vladimir Putin vsaj tri dvojnike, ki so prestali plastične operacije, da mu bi bili čim bolj podobni. Ukrajinska vlada naj bi bila namreč zmedena zaradi katastrofalne strategije ruske invazije na Ukrajino. Ob tem se sprašujejo, če ruski predsednik res še vedno sprejema (vse) ključne odločitve, navaja Daily Mail.

Kot je dejal, se bi naj pojavljali vsaj tri njegovi dvojniki. Ti naj bi prestali več plastičnih operacij samo zato, da bi bili ruskemu voditelju čim bolj podobni. Toda kot pove Budanov, jih izda njihova višina, gestikulacije, govorica telesa in ušesne mečice, saj so to stvari, ki jih ne morejo prikriti oziroma umetno (dovolj dobro) spremeniti.

Najbolj pogoste teorije trdijo, da se je Putin umaknil zaradi bolezni. Mnogi ugibajo tudi, da se v Kremlju dogaja kaj takega, kar zahteva veliko pozornosti ruskega predsednika. Ekstremne teorije trdijo tudi, da je Putin že mrtev, ampak poskušajo to prikriti.

Budanov je sicer že julija izjavil, da je na vrh v Teheran morda prišel Putinov dvojnik, saj je bil ruski voditelj videti neroden, ko se je spuščal po stopnicah svojega predsedniškega letala v Teheranu. Premikal se bi naj nenavadno hitro in bil bolj previden kot v prejšnjih javnih nastopih.