Pomembno je, da otroke že od malih učimo smotrnega ravnanja z energijskimi viri in praktičnih veščin, ki jim bodo koristile v nadaljnjem življenju. Prav takšne delavnice so pripravili v sklopu Festivala Lent, na letošnjem ARTKAMP-u v Mestnem parku.

Otroške delavnice s prav posebno temo je v parku pripravilo podjetje Energija Plus. Za letošnjo temo so izbrali Ekologijo povezano z energijo, ki se jih lahko udeležite še danes in jutri.

Mlin na veter

Na delavnici otroci izdelajo mlin na veter iz lepenke, valovite lepenke, lesenih ploščic in drugih naravnih materialov. Na voljo so izvedbe za različne stopnje spretnosti oziroma starosti otrok; tako najmlajši izdelujejo bolj preproste, spretnejši pa se poigrajo z bolj zahtevno izvedbo. Izvedba je zanimiva, zabavna in privlačna. Ob izvedbi delavnice uporabljajo super vadnico in se seznanjajo z možnostmi porabe energije.

Moj mali škratek

Iz lesenih ploščic, lepenke, raznih materialov kot so vrvice, ostanki blaga, materialov za ustvarjanje bodo otroci lahko izdelali lepe, domišljijske škratke, ki bodo spominjali, da je potrebno z energijo delati zelo spoštljivo, skrbno in odgovorno… Otroci bodo zelo navdušeni. Na igriv in zabaven način bodo ekologijo približali otrokom in jih tako vzgajali v odgovorne uporabnike pomembnih življenjskih virov energije.

Mojster Super Plinko

Plinko se je odločil, da bo postal mizarski mojster. Tako je navdušen nad svojimi spretnostmi, da jih bo naučil tudi otroke – iz lesenih ploščic in ostalih pripomočkov si bodo otroci naredili čudovito pravljično ograjico in nato v svoj čarobni vrt postali drevo. Vsako drevo je posebno, saj nam daje ogromno; čudovito senco, energijo za ogrevanje, kisik…

Na delavnici je prisotna tudi pisateljica – vzgojiteljica Tereza Vidovič, ki je napisala otroško knjigo Drevesa Želijo živeti. Vsebina se poveže z uporabo in pomembnostjo energije in ekologije.

Super strela naredi koncert

Super junaka Super Strela in Super Plinko sta pripravila super koncert. In kdo bo igral? Vsi sodelujoči! Zato si bodo naredili super glasbila; čudovite pojoče palice, ropotuljice in bobenčke. Krasen koncert bo navdušil vse obiskovalce… Glasbila bodo izdelovali iz raznih ekoloških materialov (iz trde lepenke), žebljičkov, raznih dekorativnih dodatkov, da bodo aktivirala domišljijo, radost in ustvarjalnost.

Super ustvarjalnost brez meja

Tudi ustvarjalnost je energija. Čudovita energija, ki te ponese na krilih veselja, radosti, smeha, zadovoljstva… Z domišljijo na potep bosta popeljala Super Strela in Super Plinko, ki sta super ustvarjalna. Otroci bodo ustvarili čudovite domišljijske slike dreves. Pripravljeni bodo ekološki materiali iz katerih bodo ustvarjali in se igralo z domišljijo.