Festivalu Lent se je včeraj pridružil tudi že tradicionalni, precej poznan mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki se po Lentu podaja po vsej Sloveniji, na prizoriščih – ulicah pa bo zbral več kot 100 nastopajočih.

Program Ane Desetnice v sklopu Festivala Lent je letos znova raznolik in dogajanje prestavlja na prenovljeno promenado Lenta – pod akustično domiselno prizorišče oboka Starega mostu in pa na prizorišče le nekaj metrov proč od odra pri Stari trti.

[[image_1_article_67593]]

Včeraj je tako dogajanje pod Starim mostom odprlo pet kratkih zgodb ob 18.30, sledila je predstava "Po klobuk", večer pa je zaključila tuja predstava "Prav" iz Nizozemske.

[[image_2_article_67593]]

Po odmerek gledališča na mariborske ulice še danes in jutri

V petek, 28. junija, se bo program nadaljeval s petimi kratkimi zgodbami ob 18.30 pod Starim mostom, sledila pa bo predstava "40–60" ob 19.15 na Trgu pri Stari trti. Večer se bo zaključil z italijansko predstavo "Še kar mlada" ob 21.30.

Podrobnejše opise napovedanih predstav uličnega gledališča najdete tukaj.

Sobota, 29. junija, bo zopet postregla s petimi kratkimi zgodbami ob 18.30 pod Starim mostom, nato pa bo na Trgu pri Stari trti ob 19.15 uprizorjena predstava "Vzpon". Dogajanje bo zaključila italijanska predstava "Podganji lovec" ob 21.30.