Včeraj, 29. junija, je v okviru festivala StandUpLent v Vetrinjskem dvoru v Mariboru potekal edinstven komični dogodek - Comedy roštilj oziroma Gurmanski vrhunec v marinadi. Ta verbalno gladiatorski spektakel je postregel z obilico smeha in ostrih, brezmilostnih šal, kjer so se komiki medsebojno "nabadali na žar", žgali, pražili in cvrli.

[[image_1_article_67650]]

[[image_2_article_67650]]

[[image_3_article_67650]]

Na odru so se predstavili vrhunski komiki: Pedja Bajović, Srdjan Olman, Omer Hodžić, Perica Jerković, Tin Vodopivec, David Gorinšek in Rene Volker.

[[image_4_article_67650]]

Dogodek je potekal v duhu neizprosnega humorja, kjer so komiki drug o drugem izpraskali boleče resnice in si izmenjevali hudomušne opazke. Vroča atmosfera je poskrbela za nepozabno komično izkušnjo, ki je do solz nasmejala številno občinstvo.

[[image_5_article_67650]]

[[image_6_article_67650]]

[[image_7_article_67650]]

StandUpLent je letošnje leto gostil številne komike. Vrhunec festivala je predstavljal prav včerajšnji Comedy roštilj, ki je bil tudi zaključni dogodek festivala. Kot nam je že povedal organizator StandUpLenta, si želi v roku dveh do treh let v Maribor pripeljati nekoga iz Netflixa, kar bi pomenilo velik korak za festival. Vendar pa se zaveda, da to zahteva veliko finančnih sredstev in povezav. Prav tako načrtuje premik na večje zunanje prizorišče, saj trenutni prostor ne zadošča za tolikšno število obiskovalcev.

Comedy roštilj in Folkart poskrbela za spektakularen zaključek letošnjega Festivala Lent

Včeraj se je tako tudi uradno zaključil letošnji Festival Lent, ki je v Maribor ponovno popeljal raznovrstne kulturne dogodke. Poleg zaključnega roštilja so obiskovalci lahko uživali v raznolikem sobotnem programu, ki je vključeval barvit in živahen zaključek Folkarta na Trgu Leona Štuklja, koncert Sonido Gallo Negro v Minoritih, predstavo Harmelogic z gostom Dongom Jinmingom v Sodnem stolpu in številne druge dogodke po celotnem mestu. Lentanje se je zaključilo z after partyjem v Minoritih, kjer so obiskovalci skupaj proslavili konec festivala.

Festival Lent se tako ponovno zaključuje za eno leto, več o letošnjem dogajanju pa lahko ponovno preberete tukaj na Maribor24.