Črna gora, Indija, Nova Zelandija, Panama, Portugalska, Južna Koreja in Slovenija so ponosno predstavile svojo kulturo skozi ples, glasbo, obrti in kulinariko. Po živahnem tednu, polnem pestrih dogodkov, so se danes na Glavnem trgu predstavile folklorne skupine s celotnega sveta in s svojimi barvitimi in dodelanimi nastopi ogreli že tako razgret Maribor. 

[[image_1_article_67637]]

Zvečer še zaključek folklornega festivala

Letošnji že 36. folkart po vrsti je navdušil že na otvoritvi pred nekaj dnevi, sedaj so se nastopajoči sprehodili po mesto, zvečer pa se bo na glavnem odru na Trgu Leona Štuklja ta največji slovenski folklorni festival še uradno zaključil. Vsako leto ima prav slovenska skupina na Folkartu to posebno čast, da odpre in zaključi folklorni teden v Mariboru.

[[image_2_article_67637]]

S tem popolno zaokrožijo raznovrstno predstavljanje svetovne folklorne umetnosti, ki jo v naš Maribor prinesejo skupine iz vseh kotičkov sveta. Če ste jih danes med sprehodom po mestu zamudili, imate torej zvečer ob 21. uri še zadnjo priložnost, da uživate v ritimih glasbe, kulturah in čudovitih nastopih folklornih skupin s celega sveta.