Na četrtkovem Vinskem LENTanju, ki v sklopu Festivala Lent poteka pred Hišo Najstarejše trte, je obiskovalce navdušila tudi priljubljena štajerska mojstrica sladic, ki smo jo imeli priložnost spremljati v oddaji MasterChef - Klara Šmigoc.

V sklopu večernih vinskih dogodkov, ki potekajo od 21. do 29. junija 2024, je Klara kar pred Hišo Stare trte in pred očmi gostov pripravila svojo vrhunsko sladico.

[[image_2_article_67595]]

Kaj je Klara pripravila? 

[[image_1_article_67595]]

Vinsko LENTanje, ki se odvija vsak dan med 19. uro in polnočjo, je priložnost za ljubitelje vina, da uživajo v odličnih štajerskih vinih. Na dogodku sodeluje več kot 30 vinarjev iz vinorodne regije Podravje, ki obiskovalcem ponujajo svoje najboljše pridelke.

V času trajanja festivala so se vinarjem pridružili tudi nekateri kulinarični mojstri, s čimer se je vsaj deloma obudila nekdanja »lentovska« tradicija SladoLENT-a – letos so s kulinariko že navdušili v Restavraciji Sedem, za goste Lenta je kuhal David Vračko iz Restavracije Mak, po Klari Šmigoc pa se že to soboto obetajo dobrote restavracije Miza za 4.

Štajerci le kmalu po finalu uživali v Klarini sladici

Klara Šmigoc, znana po svoji udeležbi v priljubljeni kuharski oddaji MasterChef Slovenija, se je na letošnjem finalu pomerila s sotekmovalcem Luko Pangosom. Kljub napetemu boju in izjemnim kuharskim spretnostim, ki jih je pokazala, je zmagovalec postal Luka, medtem ko je Klara ponosno zastopala štajersko kulinariko in pokazala, da so njene sladice gotovo nekaj, v čemer bomo še uživali.