Art Kamp, del Festivala Lent, se vsako leto odvija v mariborskem Mestnem parku. Cilj programa je spodbujanje ustvarjalnosti in domišljije ter ponujanje priložnosti za učenje novih veščin, sklepanje poznanstev in uživanje v kreativnem okolju. Med skoraj 50 delavnicami je bila tudi letos naša ekipa Maribor24.si, ki je mladim razkrila skrivnosti novinarstva.

Mladi novinarji spoznali skrivnosti poklica

V soboto, 29. junija, smo z mladimi novinarji šli že na drugi teren, kar je prineslo še več zanimivih rezultatov. S pomočjo Zveze prijateljev mladine Maribor, ki že vrsto let skrbi za ustvarjalno, srečno in varno otroštvo, smo pripravili uspešne delavnice "Postani mladi novinar z Maribor24.si". Naša ekipa poudarja pomembnost mlajših generacij in jim želi približati novinarski poklic, da prispevamo k njihovemu osebnemu in strokovnemu razvoju ter k bolj informirani in odgovorni družbi.

Več o Zvezi prijateljev mladine Maribor si lahko preberete na njihovi spletni strani ali na tej povezavi.

Novinarstvo mlade uči raziskovanja, preverjanja dejstev in kritičnega ocenjevanja informacij, kar je ključno za razumevanje sveta in sprejemanje informiranih odločitev. Zahteva dobro pisno in ustno komunikacijo, kar omogoča jasno izražanje misli in učinkovito komunikacijo z različnimi ljudmi. Spoznavanje novinarskega poklica mladim pomaga razumeti delovanje medijev, njihovo vlogo v družbi in vpliv na javno mnenje, kar izboljšuje orientacijo v svetu preplavljenem z informacijami.

Novinarji igrajo ključno vlogo pri osveščanju javnosti in spodbujanju družbenih sprememb. Tako se skozi delavnice mladi naučijo, kako prispevati k boljši družbi in postati odgovorni državljani. Novinarstvo ponuja priložnosti za raziskovanje, ustvarjanje in inovacije, kar mladim omogoča odkrivanje in razvoj svojih interesov in talentov na kreativen način. Poleg tega spoznavanje novinarstva spodbuja ljubezen do branja in pisanja, kar je pomembno za akademski in osebni razvoj. Veščine, pridobljene pri učenju novinarstva, so uporabne v številnih poklicih, kar mladim omogoča širši vpogled v karierne možnosti.

Na terenu v Art Kampu Festivala Lent 2024