Včeraj, 25. junija, je na glavnem festivalskem odru obiskovalce navduševal že 36. Folkart, največji slovenski folklorni festival. Na odru so se predstavile države s celega sveta, med gledalci pa so največji aplavz požele Indija, Južna Koreja, Panama in Nova Zelandija.

Južna Koreja je navdušila z natančno koreografijo in glasbo, ki je nismo vajeni, v določenih trenutkih so plesalke izgledale kot da so lebdele, hkrati pa so s svojimi pahljačami ter povezanostjo celo ustvarile določene oblike, tudi imitirale valove.

 

Močan vtis je naredila tudi Nova Zelandija, saj so plesalci imeli močno in opazno obrazno mimiko, ki je del bojnega plesa, s katerim so v preteklosti nasprotnikom pred bitkami na strašljiv način kazali svojo moč. Celoten dogodek je bil torej zelo zanimiv predvsem zaradi toliko različnih kultur, ki so prepotovale cel svet samo za ta dan.

Čaka nas še nekaj dni pestrega dogajanja

Na Festivalu Lent nas čaka še nekaj dni pestrega dogajanja. Danes vas na glavnem trgu čaka "Val 202 na Lentu: Izštekanih 10 – Poklon Vladu Kreslinu". V Vetrinjskem dvoru se boste lahko nasmejali do solz na stand up komediji z Gašperjem Bergantom, Admirjem Baltićem, Maticem Kokošarjem in Dejanom Ikovičem - Bushijem.

To je le majhen delček bogatega programa, ki ga ponuja Festival Lent. Program Festivala Lent 2024 za vas vsak dan predstavimo tudi na maribor24.si, kjer lahko doživetja v sklopu letošnjega festivala spremljate v posebni rubriki oziroma tukaj.