Najbrž ste si končno oddahnili – stanovanje, hiša ali parcela, ki ste si jo tako dolgo ogledovali, je končno zares vaša. Toda preden se povsem prepustite praznovanju, je prav, da vas opozorimo na nekaj podrobnosti, ki jih po nakupu nepremičnine nikakor ne smete spregledate. O tem, na kaj vse je potrebno biti pozoren v času po nakupu nepremičnine, smo govorili s priznano mariborsko nepremičninsko agencijo Century 21 Maribor City.

Naj se vam zemljiška knjiga ne izmuzne

Prvi korak, ki sledi nakupu nepremičnine in ki se kupcem zaradi vzhičenosti rad izmuzne, je gotovo vpis nepremičnine v zemljiško knjigo, ki se opravi na sodišču ali pa pri notarju. Z vpisom v zemljiško knjigo boste olajšali številne postopke v prihodnosti, med katere sodijo pridobivanje hipotekarnega kredita, dedovanje ali pa celo prodaja nepremičnine.

Nikar vpisa ne odlagajte, saj se lahko zgodi, da boste nanj pozabili in šele čez leta z nelagodjem ugotovili, da ga niste opravili.

Naj vsi izvejo, da ste vi novi lastnik

Da ste vi novi lastnik nepremičnine, ni pomembno le za vas, ampak za številna komunalna podjetja, RTV, telekomunikacijske in druge posrednike, ki jih je o tem potrebno obvestiti.

Še niste pri sklepnem dejanju nakupa nepremičnine? Potem preberite naš prispevek Nepremičnine 101: Kaj moramo vedeti pred nakupom nepremičnine?.

Če po nakupu tavate v megli, na koga vse se morate obrniti, za rokav pocukajte svojega zaupanja vrednega nepremičninskega posrednika iz nepremičninske agencije Century 21 Maribor City, ki vam bo pri vsem svetoval in pomagal.

CENTURY 21 MARIBOR CITY

Vaš finale naj bo zavarovanje

Vaše sklepno dejanje naj bo zavarovanje vašega doma, pri čemer se ne poglobite le v ceno zavarovanja, ampak predvsem v kakovost in vsebine. Tako bodite pozorni predvsem na to, za katere nevarnosti bo vaše zavarovanje sklenjeno, previdni pa bodite tudi, da pri sklenitvi zavarovanja ne pride do podzavarovanja.

Če niste prepričani, ali se se odločate za pravo zavarovalnico in pravi tip zavarovanja, vam lahko na podlagi bogatih izkušenj kak nasvet ali dva ponudi tudi vaš nepremičninski agent, ki vas je spremljal skozi postopek nakupa nepremičnine.

Naj vas vsi ti koraki v vašem obdobju praznovanja ob nakupu nove nepremičnine ne prestrašijo. Ob izbiri izkušenega in zaupanja vrednega nepremičninskega agenta priznane agencije Century 21 Maribor City, bo večino teh korakov za vas opravil kar nepremičninski agent, za vsa vprašanja in dvome pa vam bo vselej na voljo.

Še niste pri sklepnem dejanju nakupa nepremičnine? Potem preberite naš prispevek Nepremičnine 101: Kaj moramo vedeti pred nakupom nepremičnine?.