Za vse, ki živite v manjših bivanjskih prostorih, smo pripravili rešitev.

Če bivate v manjšem stanovanju ali hiši in razmišljate o tem, kako bi lahko ustvarili dodatni prostor v svojem domu, ste na pravem mestu. V nadaljevanju smo skupaj z Ekipo CENTURY 21 Maribor City pripravili izjemno uporabne in enostavne nasvete za vse, ki si želijo v svojem domu povečati uporabne površine, hkrati pa ohraniti primeren nivo udobja.

Investirajte v dvižno posteljo

Menjava klasične postelje za dvižno je eden izmed odličnih načinov, kako v svojem gnezdecu prihraniti nekaj prostora. Na trgu lahko izbirate med različnimi modeli, ki omogočajo različne načine uporabnosti, ko je dvižna postelja zaprta. Najbolj priljubljeni so tisti, ki se čez dan “spremenijo” v kavč, omaro ali jedilno mizo. Tako lahko v svojem domu pridobite dodatno kvadraturo in se na preprost način izognete občutku utesnjenosti..

Uporabite škatle za shranjevanje

Škatle za shranjevanje zagotovo niso novo odkritje, a kljub temu marsikdo še vedno pozablja na njihovo uporabnost. So odlična rešitev za optimizacijo prostora v svojem domu, saj jih lahko napolnite in enostavno pospravite na očem nevidno mesto pod posteljo ali na omaro. Na ta način zapolnite neizkoriščen prostor, na katerega pogosto niti ne pomislimo, hkrati pa si z minimalnim trudom zagotovite, da so vaše stvari lepo organizirane.

Namestite omare po meri

“Zloglasni” kos pohištva, ki po mnenju mnogih v njihovih domovih zasede največ prostora, so naše omare. Ravno zato se vse več ljudi odloča za namestitev omar po meri, saj nam omogočajo maksimalen izkoristek prostora – ne glede na velikost naših domov. “Omare po meri pa ne poskrbijo le za dobro izkoriščenost kvadrature, saj si lahko glede na svoje potrebe kreirate tudi notranjost omare in si tako priskrbite dodaten prostor za shranjevanje svojih stvari,” še povedo Ekipe CENTURY 21 Maribor City.

Razmislite o etažni postelji

Ta rešitev je najbolj priljubljena pri starših z otroci in pri tistih, ki živijo v garsonjerah ali manjših stanovanjih. Menjava klasične postelje za etažno namreč omogoča dvojni izkoristek prostora, saj lahko pod njo enostavno namestite kavč, pisalno mizo ali televizijo.

Izkoristite notranjost stopnišča

Če živite v hiši z vgrajenim stopniščem in se spopadate s pomanjkanjem prostora, potem se vaša rešitev morda skriva v stopnicah. Marsikdo namreč pozablja na ves neizkoriščen prostor, ki se nahaja v notranjosti stopnišča, zato gre le-ta dobesedno “v nič”. “Vgradnja drsnih predalov je zato enostaven in kompakten način za povečanje prostora za shranjevanje, sploh za tiste, ki živijo v manjših domovih in v omarah nimajo dovolj prostora,” še povedo iz Ekipe CENTURY 21 Maribor City.

Ne pozabite na zidove

Da kar najbolje izkoristite prostor na stenah, lahko nanje pritrdite 3 – 4 dolge police, eno nad drugo in tako ustvarite učinek zamaknjenih polic po dolžini stene vaše sobe. Nanje lahko položite predmete, za katere vas ne moti, če so na vidnem mestu (knjige, sveče, fotografije, itd.). “Lahko si priskrbite tudi majhne škatlice za shranjevanje, ki bodo prostoru dale še večji občutek urejenosti in organiziranosti,” še svetujejo iz Ekipe CENTURY 21 Maribor City.

Redne čistilne akcije

Ne glede na to, kako uporabni so zgornji nasveti, vam še vedno svetujemo, da na vsake toliko časa priredite čistilno akcijo in se poslovite od stvari, ki jih ne potrebujete oziroma jih ne uporabljate. Tako lahko ubijete dve muhi na en mah – poskrbite za več prostora v svojem stanovanju, hkrati pa lahko odvečne stvari podarite naprej in omogočite prijetnejše bivanje še nekomu drugemu.