Na Nizozemskem se kolesarska industrija pripravlja na naraščajočo prodajo električnih koles v letu 2020.

Novo davčno olajšavo za nakup električnega kolesa, s katero lahko delodajalci zaposlenim priskrbijo službeno kolo, je z velikim odobravanjem sprejelo na tisoče podjetij. Prihodnje leto bi naj bilo prodanih do 150 tisoč več električnih koles, pričakujeta Industrijsko združenje Bovag in RAI, poroča Delo.

Prihodnje leto bi naj bilo prodanih do 150 tisoč več električnih koles.

Davčna olajšava za nakup električnega kolesa

Uredba o davčni olajšavi za nakup električnega kolesa je začela veljati 1. januarja. Določitev dodatka za najem kolesa znaša 7 odstotkov, zato je podjetjem še posebej privlačno, da električna kolesa dajo na voljo zaposlenim.

K svojim obdavčljivim dohodkom, mora zaposleni, ki najame e-kolo v vrednosti 3 tisoč evrov, dodati le 210 evrov. S tem neto strošek najemnega kolesa znaša le 7 evrov na mesec, kar je manj od naročnine za Netflix. Delodajalec plača nakup koles ali celotni znesek najemnine iz naslova potnih stroškov, ki jih prejmejo zaposleni.

K svojim obdavčljivim dohodkom, mora zaposleni, ki najame e-kolo v vrednosti 3 tisoč evrov, dodati le 210 evrov.

Povečan proizvod električnih koles

Proizvajalcu električnih koles, kot sta Sparta in Batavus, pri podjetju Accell Group, so že naredili prostor za dodatne proizvodne zmogljivosti v njihovih tovarnah. V preteklih mesecih je Accell Group prejel več sto novih naročil na dan, kar je več kot so pričakovali.