Facebook je pred nekaj dnevi izdal posodobitev za telefone Android in kot poročajo številni uporabniki, naj bi pokvarili priljubljen gumb ”za nazaj” (”back button”) na dnu zaslona. Ta uporabna funkcija že dolgo omogoča uporabnikom, da se po ogledu objav enostavno vrnejo na glavno stran z objavami.

Pritisnete lahko sekundarno puščico nazaj

Če vas je nedavna posodobitev Facebookove aplikacije za pametne telefone razočarala, zagotovo niste sami. Morda sploh niste vedeli za posodobitev, a številni poročajo o nadležni težavi. Veliko uporabnikov Facebooka je zaradi gumba, ki ne dela, zdaj prisiljeni seči na vrh zaslona, da namesto tega pritisnejo sekundarno puščico nazaj.

Morda se sliši kot majhna nevšečnost, vendar je veliko uporabnikov Facebooka in Androida zaradi napake jeznih. Oglašajo se predvsem po drugih družbenih omrežjih in Facebook, ki se zaenkrat še ni odzval, pozivajo, naj jim gumb vrnejo. Ni sicer jasno, ali gre za napako, ali pa je morda Facebook dejansko popolnoma onemogočil funkcijo, vendar oboževalci očitno želijo, da se čim prej vrne.