Štajerski gospodarski oskar

FOTO: Na svečani prireditvi v Mariboru podeljeni prvi Štajerski gospodarski oskarji

Uredništvo , 18.10.23 ob 21:36

Pod sojem žarometov so bili danes v hotelu Habakuk slavnostno podeljeni prvi Štajerski gospodarski oskarji, razglašen pa je bil tudi Štajerski zaposlovalec 2022.

FOTO: Na svečani prireditvi v Mariboru podeljeni prvi Štajerski gospodarski oskarji

Na današnji večerni svečani podelitvi, ki jo je bilo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu na TV Maribor, so bili v Mariboru v hotelu Habakuk slavnostno podeljeni prvi Štajerski gospodarski oskarji in razglašen Štajerski zaposlovalec 2022. Nagrado sta letos prvič skupaj podelili Štajerska gospodarska zbornica in Regionalna gospodarska zbornica Celje.

Kdo je v roke prejel letošnje Štajerske gospodarske oskarje?

  • Nagrado Štajerski zaposlovalec 2022 je prejelo podjetje Intera d.o.o. iz Ptuja;
  • Štajerskega gospodarskega oskarja 2022 v kategoriji Najperspektivnejše podjetje je prejelo podjetje MOS Invest iz Celja;
  • Štajerskega gospodarskega oskarja 2022 v kategoriji Mikro in mala podjetja je prejelo podjetje Primius gradnje d.o.o. iz Maribora;
  • Štajerskega gospodarskega oskarja 2022 v kategoriji Srednje velika podjetja je prejelo podjetje Kronoterm ter
  • Štajerskega gospodarskega oskarja 2022 v kategoriji Veliko podjetje je prejela družba Impol 2000 d.d. iz Slovenske Bistrice.

Katera podjetja so bila v ožjem izboru?

Komisija prvih Štajerskih gospodarskih oskarjev, ki je svoje delo intenzivno opravljala v preteklih tednih, je nagrajence izbirala med številnimi nominiranimi podjetji.

Poleg Intere so bila v najožji izbor za nagrado Štajerski zaposlovalec nominirana še podjetja Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba d.d. iz Maribora, Ledinek Engineering d.o.o. iz Hoč, Aplast d.o.o iz Ložnice pri Žalcu in Terme Olimia d.d., iz Podčetrtka.

Za nagrado Štajerski gospodarski oskar 2022 v kategoriji Najperspektivnejše podjetje sta bili nominirani podjetji Gradnje plus d.o.o. iz Lenarta v Slovenskih goricah in N.E.S. d.o.o iz Maribora.

V najožji izbor za nagrado v kategoriji Mikro in mala podjetja sta bili nominirani še podjetji Ipi d.o.o. iz Rogaške Slatine in Mojstrovina d.o.o. iz Slovenske Bistrice; v kategoriji Srednje veliko podjetje Merkscha d.o.o., Celje in Marovt d.o.o., Stranice, v kategoriji Veliko podjetje pa še Silkem Plus d.o.o. iz Kidričevega in Perutnina Ptuj d.o.o.

S Štajerskim gospodarskim oskarjem se začenja nova tradicija

»V ŠGZ že zelo dolgo ocenjujemo, da je gospodarstvo krvotok države in da brez uspešnega gospodarstva ni uspešne države, ni socialne države. Slovenska politika in splošna javnost pogosto nista naklonjena gospodarstvu niti gospodarstvenikom. Zato smo želeli z nagradami ŠGO poudariti pomen gospodarstva in ga javno močneje prezentirati. Tako smo se povezali z RGZC, da skupaj zajamemo skoraj celotno Štajersko in njeno gospodarstvo,« je idejo Štajerskega gospodarskega oskarja, ki letos začenja novo štajersko tradicijo, opisal njen snovalec, dolgoletni predsednik Štajerske gospodarske zbornice ter sedanji častni predsednik, dr. Roman Glaser.

»Poleg tega pa so Štajerski gospodarski oskarji nagrada, ki jo stroka – ekonomska stroka podeljuje podjetjem in gospodarstvenikom. Je nagrada iz gospodarstva, z gospodarstvom in za gospodarstvo. To ni nagrada klikov, lajkov ali kakih drugih všečkov. To je nagrada stroke najuspešnejšim gospodarstvenicam in gospodarstvenikom Štajerske.«

»Elitna nagrada ŠGO bo, tako pričakujemo, motivacija za zaposlene in management, ter izziv za druga podjetja v prihodnjih letih,« je še dodal dr. Glaser in zaključil: »Poleg tega pa so Štajerski gospodarski oskarji nagrada, ki jo stroka – ekonomska stroka podeljuje podjetjem in gospodarstvenikom. Je nagrada iz gospodarstva, z gospodarstvom in za gospodarstvo. To ni nagrada klikov, lajkov ali kakih drugih všečkov. To je nagrada stroke najuspešnejšim gospodarstvenicam in gospodarstvenikom Štajerske.«

Gala večer pospremila tudi dobrodelna dražba

Družabni del večera je po podelitvi nagrad otvorila plemenita dobrodelna dražba, na kateri so bile ponujene umetnine likovne šole Atilem, sama dražba pa je bila izvedena v sodelovanju z Lions klubom Maribor Piramida.

Celoten zbran izkupiček bo namenjen prizadetim v nedavnih poplavah, Štajerski gospodarski oskar pa tako na inovativen način združuje umetnost, gospodarstvo in dobrodelnost.

Projekt Štajerski gospodarski oskar je vključeval tudi filmski natečaj za mlade, katerega nagrajenec je bil s svojim inovativnim in izvrstno posnetim videom znan že včeraj.