Vsi lastniki psov se zavedamo, da je prehrana ključnega pomena za zdravje in dobro počutje našega ljubljenčka. Pravilna izbira hrane vpliva na njihovo energijo, vitalnost, odpornost, kožo, dlako in prebavo.

A s široko paleto pasje hrane na trgu se zlahka izgubimo ... Ob tem so naši »pasji gurmani« še posebej zahtevni, zato je pri njih še toliko bolj pomembno, da poskrbimo za pravilno prehrano.

Katere nasvete velja torej upoštevati?

1. Razumite potrebe svojega psa

Prvi korak do pravilne prehrane je razumevanje individualnih potreb vašega psa. To vključuje poznavanje njegove pasme, starosti, stopnje aktivnosti in morebitnih zdravstvenih stanj. Na podlagi teh dejavnikov boste lahko izbrali hrano, ki je primerna njegovim specifičnim potrebam.

2. Izberite vrhunsko hrano

Pasji gurmani potrebujejo hrano, ki je bogata z beljakovinami iz visokokakovostnih virov, kot so meso in ribe. Izogibajte se hrani, ki vsebuje veliko žitaric, sladkorja in umetnih dodatkov. Poiščite hrano, ki je označena kot »zdrava in uravnotežena«, saj to pomeni, da vsebuje vse potrebne hranilne snovi za optimalno zdravje vašega psa.

Ko govorimo o vrhunski pasji hrani, ne moremo mimo »nove« ponudbe za naš konec. V Miklavžu na Dravskem polju se je namreč na Ulici svobode 71 nedavno odprla fizična poslovalnica priljubljene spletne trgovine Kosmatinčki, ki smo jo doslej v živo našli le v Domžalah.

Gre za trgovino, ki je v našem prostoru ekskluzivni zastopnik za nemško blagovno znamko Naturavetal, ki ponuja naravno hrano za pse in mačke, pri čemer je Naturavetal med lastniki kosmatinčkov gotovo ena izmed bolj prepoznavnih znamk pasje in mačje hrane, ki slovi po svoji kakovosti in pristnosti.

[[image_1_article_65963]]

Tako je še posebej prepoznavna Naturavetalova hladno stiskana hrana za pse, ki jo je mogoče dobiti prav v trgovini Kosmatinčki. Pasja hrana je v celoti pripravljena iz povsem naravnih sestavin, pri tem pa vsebuje več kot 60 % ali 70 % delež svežega mesa in je proizvedena v Nemčiji.

»Najboljša hladno stiskana hrana za pse je vrsti primerna, naravna in ne obremeni pasjega želodca,« pojasnjujejo v trgovini Kosmatinčki, kjer povedo, da je pasja hrana, ki jo je mogoče najti pri njih, povsem brez žitaric, glutena, polnil, konzervansov in ojačevalcev okusa. »Hladno stiskani peleti za pse so na voljo v sedmih različnih okusih in v dveh velikostih,« še dodajo.

Hladno stiskani peleti za pse so povsem naravni, proizvedeni pa so z metodo nežnega hladnega stiskanja, proizvedeni pa so z metodo nežnega hladnega stiskanja, pri kateri se v surovinah ohranijo naravni vitamini, minerali in hranilne snovi v svoji prvotni obliki, da jih organizem psa v celoti izkoristi.

3. Ponudite mu raznolikost

Tudi pasji gurmani potrebujejo raznolikost v prehrani. Poskrbite, da bo imel vaš pes na voljo različne vrste mesa, rib in zelenjave. To mu bo zagotovilo vse potrebne vitamine in minerale ter predvsem dolgo, zdravo in srečno pasje življenje.

Nasvetu pritrdijo tudi v trgovini Kosmatinčki, kjer povedo, da o pomenu raznolikosti pasje hrane govori že pestrost njihove ponudbe.

Tako je pri njih mogoče najti številne gurmanske okuse, med katerimi so jagnjetina, losos, piščanec, govedina, kunec in InsectVetal pri suhi hladno stiskani hrani.

Tudi ponudba njihove mokre hrane v pločevinkah in klobasah je izjemno pestra, vaš radovedni smrček lahko izbira med okusi purana, jagnjetine, divjačine, kunca, konja, polaka in bivola. Zagotovo pa ne moremo mimo številnih inovativnih prigrizkov in priboljškov, namenjenih daljši zaposlitvi ali nagrajevanju. 

[[image_2_article_65963]]

4. Bodite vztrajni in potrpežljivi

Izpostaviti velja, da bo morda vaš kosmatinec potreboval nekaj časa, da sprejme novo hrano, zato mu hrane nikoli ne zamenjamo čez noč. Prehod na hladno stiskano hrano naj bo postopen in v ločenih okrokih, tako da stare hrane ne zmešate skupaj v istem obroku z briketi (ekstrudirana hrana).

Hladno stiskano hrano mu lahko ponudite na več načinov; za več interakcij in večje zanimanje za hrano pomaga hranjenje iz roke in hranjenje iz posebnih interaktivnih posod, ki povečajo zanimanje psa za hrano. Za tiste kosmatince, ki pa jim je količina hrane vedno premajhna in so preveč zavzeti jedci - pa vam bodo v izjemno pomoč posode za počasno hranjenje v obliki labirinta.

[[image_3_article_65963]]

5. Posvetujte se s strokovnjakom

Če niste prepričani, katera hrana je prava za vašega psa, se posvetujte s strokovnjakom. Še posebej, če imate občutljivega ali alergičnega psa je lahko posvet s strokovnjakom dober začetek, saj imate tako pomoč pri izbiri hrane, ki bo ustrezala individualnim potrebam vašega psa. Prav tako pa boste prejeli številne nasvete o pravilnem hranjenju. 

Glede izbire hrane se lahko obrnete tudi na ekipo Kosmatinčki, ki imajo že več kot 14-letne izkušnje na področju naravne pasje prehrane. Za svetovanje se lahko nanje obrnete na 041 601 417 in mail [email protected], obiščete pa jih lahko tudi v novi poslovalnici v Miklavžu na Dravskem polju, ki so jo nedavno dodali svoji že obstoječi domžalski poslovalnici. 

Pri njih se lahko na Ulici svobode 71 oglasite med tednom, od ponedeljka do petka, med 11. in 19. uro, ob sobotah pa med 9. in 13. uro.

Obiščite Kosmatinčke v Miklavžu in poskrbite za zdravje in srečo vašega pasjega ljubljenčka!

Pravilna prehrana je ključnega pomena za zdravje in dobro počutje vašega pasjega gurmana. Z upoštevanjem zgornjih nasvetov in obiskom trgovine Kosmatinčki v Miklavžu, kjer vam bodo znali kar najbolje svetovati.

Ob zdravi in kakovostni hrani pa se bo v Kosmatinčkih vaš ljubljenček gotovo navdušil še za kakšno pasjo igračko, spotoma pa boste lahko med njihovo ponudbo našli tudi vse, kar potrebujete za kosmatinčevo nego.

Skupaj boste svojemu kosmatincu pripravili kar se da gurmanski pasji jedilnik, ki bo vključevala hrano, ki bo vašega ljubljenčka navdušila in mu obenem nudila vse potrebne hranilne snovi za dolgo in zdravo življenje.