Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 229 klicev, med temi 104 interventne, oz. takšne, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:
- 15 kaznivih dejanj,
- 17 prometnih nesreč I. kategorije,  
- 1 prometno nesrečo II. kategorije
- 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru.

Obravnavani tujci

Na območju Središča ob Dravi so policisti zgodaj zjutraj obravnavali dva državljana Irana, ki sta podala namero po mednarodni zaščiti, na območju PP Gorišnica zvečer pa še 8 državljanov Sirije, 2 državljana Egipta in 1 državljana Pakistana - tudi ti so podali namero po mednarodni zaščiti in bili odpeljani v azilni dom.

Kršila javni red in mir in s kršitvijo ni prenehala

Okrog 23. ure so bili mariborski policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanju v bližini mestnega parka v Mariboru. S PU Maribor so sporočili, da kršiteljica kljub opozorilom policistov s kršitvijo ni prenehala, zato ji je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči lažje poškodovana voznik in sopotnica

V okolici Moškanjcev so mariborski policisti včeraj zjutraj obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Voznik tovornega vozila je trčil v osebni avtomobil, v katerem sta bila voznik in sopotnica, ki sta se pri tem lažje poškodovala. Odpeljana sta bila v bolnišnico, vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog, so še sporočili s PU Maribor.