Tekmi v Mariboru so odpovedali zaradi pomanjkanja snega. Medtem, ko je v Mariboru premalo snega, pa ga je v Kranjski Gori preveč. Progo v Podkorenu bo potrebno temeljito utrditi.

V Mariboru snega premalo, v Podkorenu preveč

Zlata lisica se tako ponovno seli iz Maribora v Kranjsko Goro, kjer je gostovala tudi lani. Potem ko se ponoči ni dovolj ohladilo in v Mariboru niso mogli pognati snežnih topov, se je kontrolor Mayr odpeljal na kontrolo rezervne proge za 57. Zlato lisico v Kranjsko Goro. Po pregledu proge v Podkorenu, skupaj z vodjo tekmovanja Mitjo Dragšičem, je Mayr še dejal: “Narediti moramo načrt, kako naprej. Na žalost tokrat ni premalo, temveč preveč snega. Sneg je svež, z veliko zraka, mehek, to je odličen sneg za smučanje, toda ne za tekmovanje. Enostavno ni dovolj trdo. Zato se moramo dogovoriti, kako bodo progo v naslednjih dneh, glede na vremensko situacijo, utrdili,” je povedal.

Težave s snegom v Mariboru že stalnica

Težave s snegom postajajo stalnica tekem v Mariboru. V zadnjih desetih letih so lisičke na Pohorju manjkale na petih prireditvah, nazadnje lani, ko so smučarke še enkrat več gostovale v Kranjski Gori na progi v Podkorenu, ki sicer tradicionalno marca gosti moško tekmovanje za svetovni pokal za pokal Vitranc.

Težave s snegom postajajo stalnica tekem v Mariboru. V zadnjih desetih letih so lisičke na Pohorju manjkale na petih prireditvah.

Lani na stopničkah domačinka Hrovatova

Zlato lisico so lani zelo uspešno izpeljali na vitranški strmini, celo s slovenskimi stopničkami, tretjim veleslalomskim mestom domačinke iz Podkorena Mete Hrovat. Je pa covid-19 marca zarezal v načrte organizatorjev pokala Vitranc, saj moškega tekmovanja za svetovni pokal, kljub odlični progi in pogojem, zaradi pandemije novega koronavirusa niso mogli izpeljati.

STA