Vijoličasti zaključujejo popotovanje po Sloveniji na najbližji postaji, pomerili se bodo z Aluminijem v Kidričevem. “Zavedamo se zahtevnosti dvoboja, vendar moramo poiskati prave rešitve,” je povedal strateg Maribora Darko Milanič.

Pred vijoličastimi je specifično gostovanje

Želimo nadaljevati ta niz. Dobro igramo, fantje imajo pravo podobo na igrišču in imajo energijo, ki jo je treba prenesti tudi na prihajajočo tekmo. Zavedati pa se moramo v vsakem trenutku, da je pred nami specifično gostovanje, zato bo treba biti še toliko boljši,” poudarja trener v napovedniku kroga št 28.

Tokrat bo, ob pogledu na vremensko napoved, pomembno tudi prilagajanje na razmere na igrišču. “Upoštevati bo treba tudi te dejavnike. Igralna površina ne bo najhitrejša zaradi vremena, vendar bo kot zmeraj v Kidričevem ustrezno pripravljena. Ob moštveni bo pomembna tudi priprava vsakega posameznika na tekmo, saj bo temperatura višja, kot je bila pred nekaj dnevi. Trenutno tega še nismo vajeni, a je treba vse odmisliti in biti osredotočeni na uresničitev cilja,” je še dodal Milanič.

Namesto Pihlerja na igrišče Vrhovec ali Cretu

Pihler bo na tekmi odsoten, saj se zaradi kazni iz prejšnje tekme menjavi niso morali izogniti, na njegovo mesto prideta v poštev Vrhovec ali Cretu. “Milec in Doumbia sta še poškodovana, ostali fantje so na razpolago, ni pa bistvenih razlogov za spremembe, saj so bile zadnje predstave tako dobre, da ni razloga za menjavo te sestave. Seveda s ciljem in željo, da bi zadržali nivo.”

Mariborčani s tremi zaporednimi zmagami stopnjujejo boj za naslov prvaka, čakata jih lepo vreme in bližnja lokacija, kar pomeni samo več navijačev in njihove vijol’čne podpore. “To je zagotovo zelo dobrodošlo. Spoznanje, da bomo imeli veliko podporo tudi na gostovanju, veliko pomeni. Fantje se veselijo dodatnega navijaškega zagona in se bodo potrudili po najboljših močeh. Zavedamo se zahtevnosti dvoboja proti zaprti postavitvi nasprotnika, vendar moramo poiskati prave rešitve in prinesti domov 3 točke,” je za konec dodal Darko Milanič.

Tekma se bo v Kidričevem pričela ob 16:50.