Šport

Vipotnik tudi uradno v novem dresu, koliko je zaslužil Maribor?

Uredništvo , 05.07.23 ob 21:02

Slovenski reprezentant je s šestkratnimi francoskimi prvaki sklenil petletno pogodbo.

Vipotnik tudi uradno v novem dresu, koliko je zaslužil Maribor?

Slovenski nogometaš Žan Vipotnik, v minuli sezoni najboljši strelec Prve lige Telemach, zapušča Maribor in bo kariero nadaljeval pri Bordeauxu v drugi najmočnejši ravni francoskega nogometa. Tako Maribor na svoji spletni strani kot francoski drugoligaš na Twitterju sta danes še uradno potrdila prestop 21-letnega napadalca.

Slovenski reprezentant je s šestkratnimi francoskimi prvaki sklenil petletno pogodbo. Te naj bi zanj odšteli tri milijone evrov, z bonusi lahko odškodnina naraste na pet milijonov, obenem pa bodo Štajerci dobili še nekaj odstotkov od odškodnine ob naslednjem prestopu, sta med drugim v torek poročala EkipaSN in SNPortal.

Priznam, da gre za posebne občutke, za menoj je nepozabnih devet let. V Ljudskem vrtu sem preživel del otroštva, dejansko svojo mladost. Užival sem v vsaki minuti. Maribor mi je dal ogromno, hvaležen sem vsem v klubu, od vodstva, trenerjev, do celotnega spremljevalnega osebja. V enaki meri pa tudi navijačem, da so bili vedno z nami, ko nam je šlo in tudi ob manj prijetnih trenutkih,” je za spletno stran Maribora dejal Vipotnik.