Mariborčani so kot druga slovenska ekipa v tem tednu gostovali na Malti na stadionu Centenary v Ta’Qualiju. Mariborčani sicer zaostajali do 80. minute, a nato naredili preobrat za skupno zmago. Tekmec Mariborčanov v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo bo luksemburški Differdange.

Nora tekma, takšno smo tudi pričakovali, ampak smo kljub temu izgubili milijardo živcev. V predvidenem načrtu, da bi umirili igro, nam ni uspevalo do te mere, kot smo si želeli. Nismo se uspeli povezati in ob prehodu na njihovo polovico igrišča sestaviti večje število podaj. S tem bi jih delali nervozne in bi jih utrujali. Tako pa smo nemir povzročili sebi, ob tem se je zgodila še nespretna, nesrečna enajstmetrovka in znašli smo se v zaostanku. Ne samo, da smo izgubljali žogo pri poskusu napadalnih akcijah, ampak smo jo povrhu na način, da so lahko šli domači nogometaši v tranzicijo in v vmesnem obdobju smo res nevarno živeli. V takšnih trenutkih je dodatnega pomena, da ekipa ostane osredotočena in ne obupa,” je ob robu igrišča, takoj po zadnjem sodnišku žvižgu, izpostavil Damir Krznar, ki je moral med odmorom povzdigniti glas.

Želel sem izzvati odziv, v ta namen moraš včasih tudi čez mejo običajnega. Po odmoru, ko smo se odkrito pogovorili in se odzvali, v drugem polčasu povsem drugačna podoba. Moramo priznati, da so bile tudi ugodnejše vremenske razmere in so igralci lažje pokazali, kar se pričakuje. Imeli smo izjemen odziv po zaostanku, vrnili smo se, iskali gol še v rednem delu tekme, čeprav smo menili, da so podaljški naša prednost, ker imamo več moči in bolje tečemo. Spoštovanje in čestitke igralcem. Kar so si zapletli v prvem, so popravili v drugem polčasu. To je pot, metati se na glavo za ta grb, dres. To nam je tokrat uspelo, upam, da nam bo tudi v prihodnosti,” je sklenil trener.