Nizozemski dirkač formule 1 Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec prve dirke sezone svetovnega prvenstva za veliko nagrado Bahrajna. V Sakirju je svetovni prvak po odličnem startu zanesljivo ugnal tekmece. Še najbolj se mu je približal moštveni kolega Mehičan Sergio Perez, tretje mesto pa je pripadlo Špancu Carlosu Sainzu ml. (Ferrari).

Čeprav so petkove kvalifikacije minile precej tesneje, kot so po testiranjih napovedovali strokovnjaki za formulo 1, je dirka potrdila prevlado Red Bulla z novo dvojno zmago. Verstappen je po kvalifikacijski zmagi po današnjem startu ohranil najboljši položaj in si hitro privozil dovolj prednosti za mirno nadaljevanje preizkušnje.

V ozadju je Perez na drugo mesto napredoval v 14. krogu dirke, ko je izkoristil boljši oprijem z malce novejšimi trdimi gumami in prehitel Britanca Georgea Russella (Mercedes). Tega je nato prehitel še Sainz ml., ki pa ni mogel ogroziti Pereza na drugem mestu.

Verstappnova druga zmaga v Bahrajnu

Za Verstappna, trikratnega zaporednega svetovnega prvaka, je to druga zmaga v Bahrajnu, skupno pa 55. v karieri, s čimer je na tretjem mestu večne lestvice. Na vrhu s 103 zmagami je Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), ki je danes zasedel sedmo mesto.

Točke so osvojili še četrti Monačan Charles Leclerc (Ferrari), peti Russell ter do desetega mesta še Britanec Lando Norris (McLaren), Hamilton, Avstralec Oscar Piastri (McLaren), Španec Fernando Alonso in Kanadčan Lance Stroll (oba Aston Martin).

Naslednja dirka bo naslednjo soboto za VN Savdske Arabije v Džedi.

STA