Šport

V Ljudski vrt prihaja zveneča okrepitev

Uredništvo , 12.06.23 ob 15:24

Gre za krilnega napadalca, ki je pustil najglobljo sled pri zagrebškem Dinamu.

V Ljudski vrt prihaja zveneča okrepitev

Mariborski nogometni klub bo v prihodnji sezoni okrepil El Arabi Hilal Soudani, dolgoletni reprezentant Alžirije (54 nastopov, 24 golov), ki je je po evropskih uspešno prestal tudi arabsko izkušnjo, poročajo iz NK Maribor. V Savdski Arabiji, ki doživlja popolno nogometno preobrazbo, je igral in zabijal v preteklih dveh letih in pol (Al-Fateh, Damac), zdaj pa se je po izteku pogodbe z Damac FC odločil sprejeti izziv v vijoličastem.

“Velik trenutek za NK Maribor”

“Velik trenutek za NK Maribor, naša tretja okrepitev dolge predstavitve ne potrebuje. Soudani pomeni veliko okrepitev, takšnih nogometašev v slovenski ligi ni veliko, če so sploh kdaj bili. Gre za igralca z izjemno kakovostjo, najboljšega tujca, ki je igral za Dinamo in ima za seboj bogato mednarodno kariero. Vemo, kaj nam manjka. V ofenzivnem delu moramo biti nevarnejši, to smo z njegovim prihodom pridobili. Soudani je v fizičnem stanju, ki mu omogoča še več let igranja na visoki ravni. Prinaša drugačno razumevanje nogometa in energijo, ki jo redko vidiš. Pozna trenerja, klub in okolje, saj je dolgo živel v bližini, kar bo prav tako pomembno izhodišče ob začetku skupne zgodbe. Njegov prihod omogoča tudi uresničitev namena, da bodo v najtežjih trenutkih najizkušenejši igralci nosili glavno breme na terenu. Zadovoljni smo z začetkom prestopnega roka, verjamem, da bo ekipa v največji meri sestavljena do odhoda v pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah in da bo vredno obiskati tekme Maribora v novi sezoni,” je povedal športni direktor Marko Šuler.

“Počutil sem bom kot doma”

“Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo in postal igralec Maribora. Vem, da gre za velik klub, o Mariboru sem imel veliko informacij že prej, ko sem bil pri Dinamu. Zahvaljujem se vodstvu kluba za zaupanje in upam, da bomo imeli odlično sezono. Rad bi, da postanemo prvaki in se borimo za največje dosežke. Tukaj se bom počutil kot doma, zelo pomembno je zame tudi spoznanje, da bom blizu Zagreba, kjer imam družino in prijatelje. Velike zasluge za moj prihod ima tudi Damir Krznar, zelo, zelo dobro se poznava. Dolgo sva se pogovarjala in odločil sem se sprejeti povabilo. Leta so samo številke, pomembno je, kaj pokažeš na igrišču in kako skrbiš zase ter treniraš. Tukaj sem, da pomagam ekipi in prispevam svoj delež,” pa je dejal krilni napadalec, ki je pustil najglobljo sled pri zagrebškem Dinamu in ostaja zvest svoji prepoznavni številki 2.

Pogodba je veljavna do poletja 2025, moštvu pa se bo priključil v torek.