Nogometni klub Maribor je v petek zvečer sporočil, da se je okrepil z Blažem Vrhovcem in Markom Strajnarjem. Ob tem so navedli, da bo Danijel Šturm zapustil Maribor in se pridružil Domžalam, medtem ko so sporazumno prekinili pogodbe z Galom Gorenakom in Belminom Bobarićem.

Pred tem so Maribor zapustili Rok Kronaveter, Rok Sirk, Rok Maher, Altin Kryeziu in Denis Alijagić, ki se vrača k Olympiacosu, saj so njihove pogodbe potekle.

Športni direktor Marko Šuler je dejal, da so blizu dogovora z Markom Božičem, ki je bil doslej posojen iz Frosinoneja in je v prejšnji sezoni za Maribor odigral 40 tekem.

Vrača se Vrhovec, Mariboru se je pridružil tudi Strajnar

Prva dva novinca sta že bila predstavljena v petek zvečer. V klub se vrača 31-letni Vrhovec, ki je nazadnje igral za poljski Gornik Zabrze. V preteklosti je že bil član Maribora med letoma 2016 in 2021, januarja 2022 pa se je preselil na Ciper k Anorthosisu. V pretekli sezoni je za Gornik Zabrze odigral 15 tekem in prispeval eno podajo. Vrhovec, ki je zbral pet nastopov za reprezentanco, se zdaj po letu in pol vrača v Maribor. Od leta 2016, ko je prišel iz Celja, je za Maribor odigral 186 tekem in dosegel devet golov. Sodeloval je pri treh naslovih državnega prvaka in igral v skupinskem delu lige prvakov leta 2017. Skupaj je v članski konkurenci za vse klube odigral 376 tekem in dosegel 19 golov.

Odšel sem na polovici poti, fantje so nato zasluženo postali prvaki. Eden od mojih glavnih ciljev ob vrnitvi je, da skupaj osvojimo naslov, ki mu pripada. To bo nedvomno ena od glavnih nalog v prihodnji sezoni,” je za spletno stran povedal 31-letni vezist, ki je sredi sezone 2022 zapustil Maribor.

Poleg Vrhovca se je Mariboru pridružil tudi 19-letni Strajnar. Ta je za slovensko reprezentanco do 21 let odigral tri tekme, v prejšnji sezoni pa je za Domžale zbral 23 nastopov in dosegel dva gola. Najbolj se znajde na levem bočnem položaju.

Šturm odhaja v Domžale

V nasprotni smeri, v Domžale, pa se seli levi krilni nogometaš Danijel Šturm, ki je v drugi polovici prejšnje sezone igral za Aluminij. Za Aluminij je odigral 17 tekem, dosegel en gol in prispeval osem podaj. S Kidričani se je uvrstil v prvo ligo, v prihodnji sezoni pa bo igral za Domžale ob Kamniški Bistrici.