Po koncu evropskih tekmovanja mariborski klub zapušča hrvaški nogometaš Ivan Brnić, ki bo po novem oblekel dres 47-kratnega grškega prvaka Olympiacosa.

“Nekaj časa smo se soočali s precejšnjim zanimanjem zanj, vendar smo kot pogoj izpostavili, da Ivan ostane z nami do konca evropskega tekmovanja. Želeli smo priti čim dlje, potihoma tudi do skupinskega dela, kar je vedno cilj NK Maribor, vendar je Fenerbahče pomenil previsoko oviro v tem trenutku. Ivan je v enem letu naredil ogromen preskok, z uspešno zgodbo iz druge hrvaške lige do pomembnega člana naše ekipe in odmevnega prestopa k grškemu velikanu,” je dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

Krilni napadalec je za Maribor na 54 tekmah vpisal 11 golov in 15 podaj. “Za menoj je čudovito leto v Mariboru. Žal mi je, da se je moralo končati s porazom 0:3 proti Fenerbahčeju. Toda to je življenje, takšen je nogomet. Tukaj sem bil res srečen in zadovoljen, zelo sem napredoval glede treningov ter miselnosti, dozorel sem v igri. Izboljšal sem se v različnih pogledih, psihološko in fizično, po nogometni in življenjski plati. Maribor mi je bil kot druga družina. Tukaj so mi bili omogočeni vsi pogoji, da postanem čim boljši. Zato najbolj obžalujem, da nisem dvignil trofeje z Mariborom, čeprav sem imel priložnost,” je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal Ivan Brnić, ki je odigral zadnjo tekmo v vijoličastem proti turškemu, v prihodnje pa bo izpisal nove poglavje pri grškem velikanu.

“Nisem pričakoval, da se bo zgodilo že tako zgodaj, a se moram prilagoditi. Pri odločitvi je pretehtalo spoznanje, da preprosto moram naprej. Maribor mi je pomenil ustrezno odskočno desko, zdaj grem na novi poti znova korak po korak in storil bom vse, da se v novem okolju predstavim v najboljši luči. Prestop k največjemu klubu v Grčiji zame zagotovo pomeni velik korak naprej v karieri. Seveda bom tudi z razdalje spremljal vsako tekmo Maribora, ko mi bo čas dopuščal. V preteklih mesecih sem se v klubu in mestu počutil zares dobro. Hvala Violam in vsem navijačem, bili so mi vedno v podporo! Poslavljam se s prijetnimi spomini in z upanjem, da bo Maribor v nadaljevanju sezone vrnil trofejo v Ljudski vrt.”