Šport

Tretji zaporedni poraz Dallasa, na Dončiću ves čas dva igralca

Uredništvo , 27.11.22 ob 08:47

Dallas Mavericks z Luko Dončićem so v ligi NBA doživeli že tretji zaporedni poraz. Njihov trener je poudaril, da je Luka naredil, kar je lahko.

Košarkarji Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik je Slovenec Luka Dončić, so v severnoameriški ligi NBA doživeli še tretji zaporedni poraz. Na gostovanju v Kanadi so jih s 105:100 premagali Toronto Raptors, za katere je O. G. Anunoby 12 od svojih skupno 26 točk dosegel v zadnji četrtini. Dončića so raptorji zaustavili pri zanj skromnih 24 točkah. Poleg Anunobyja je 26 točk k zmagi gostiteljev prispeval še Fred VanVleet, Chris Boucher pa se je izkazal z 22 točkami in s 13 skoki, poroča STA.

Vodilni strelec lige NBA Dončić je iz igre zadel osem metov iz 15 poskusov. Skupno 24 točkam je dodal sedem skokov, devet podaj in dve ukradeni žogi.

Dončič je imel na sebi ves čas dva igralca

Naslednja tekma Dallas čaka že v nedeljo, ko bo gostoval pri Milwaukee Bucks z zvezdnikom Giannisom Antetokounmpom. Teksašani imajo na gostovanjih skromen izkupiček 1-6, trener Dallasa Jason Kidd pa miri ekipo, da zdaj ni čas za paniko. Kot je dodal Kidd, je Dončić tudi tokrat naredil, kar je lahko, kar so od njega pričakovali.

“Naredil je, kar je moral,” je dejal Kidd. Dodal je še: “Ne pozabite, na sebi je imel ves čas dva igralca. To samo kaže na njegovo zrelost. Ničesar ni skušal narediti na silo, sprejel je položaj in se dobro znašel.”

Dončić je po poročanju STA po tekmi dejal, da morajo biti kot ekipa bolj strelsko naravnani, kadar soigralci vidijo, da sta na njem po dva košarkarja. “Če nameravajo dati po dva ali tri igralce na žogo, moramo biti samo agresivni,” je dejal. Dodal je: “Priti moramo do obroča, ‘zakucati’, podati ven in enostavno bolj zaupati metom.”