Kot smo poročali, je nekdanji slovenski profesionalni boksar Dejan Zavec septembra zapustil poslanske vrste Gibanja Svobode. Takrat nam je povedal, da se je za to odločil iz zdravstvenih razlogov, vendar ni izključil možnosti, da bi se v politiko vrnil. V intervjuju za Sportklub je sedaj namignil, da bo morda zaplaval nazaj v športne vode. A pri tem, kaj točno bi lahko bila njegova vloga v prihodnosti, ostaja skrivnosten.

Zanj ni lepšega kot ukvarjanje s športom

"Ni lepšega, kot je ukvarjanje s športom, dajati naprej, prenašati kakovost življenja in pa spreminjati način življenja ljudem s tem, ko jim pomagaš skrbeti za zdravje, za psiho-fizično počutje in na koncu koncev videti zadovoljstvo množic," je Zavec skrivnostno povedal za Sportklub, ob tem pa razkril, da še zmeraj trenira, vendar le zato, da ohranja formo.

Zaradi njegovih besed se marsikdo sprašuje, ali ga bomo nemara v prihodnosti spet videli v ringu - tokrat morda v vlogi trenerja.

Pokomentiral je tudi najboljšo slovensko boksarko in svetovno prvakinjo Emo Kozin."Ema je prvo ime slovenskega boksa. Težko je govoriti o njeni prihodnosti, ko pa je negotova. Pa ne zaradi nje, temveč zavoljo močne konkurence, ki vlada v njeni kategoriji. Vse, kar se je ali se bo pozitivnega zgodilo za boks, kot se je to v njenem primeru, je super," je povedal.

Zavca uspeh Eme Kozin v Manchestru ni presenetil. "Boks gledam skozi drugačne oči kot večina ljubiteljev borilnih veščin. Vse je bilo napeljano v to smer, da Irka obdrži naslov, a ko sem primerjal tekmovalki, koliko borb je katera imela in proti komu sta v preteklosti boksali, sem Emo postavil v vlogo favoritinje," je Zavec še pojasnil za Sportklub.