Včerajšnja tekma med NK Maribor in luksemburškim pokalnim zmagovalcem FC Differdange 03 se je končala z neodločenim rezultatom 1:1, vendar pa je bila tekma polna negotovosti in pustila občutek nezadovoljstva. Trener Damir Krznar je analiziral igro svoje ekipe in izpostavil nekaj ključnih pomanjkljivosti, s katerimi se bodo morali spopasti v nadaljevanju tekmovanja.

Ekipa še išče, kar je pričakovano na začetku sezone. Igra je bila nihajoča, z vzponi in padci, in igralci niso bili dovolj agresivni pri branjenju nasprotnikovega napadalca Castra, kar jim je omogočilo preveč protinapadov. Premalo je bilo povezane igre, ustvarjalnosti in konkretnejših zaključkov, zlasti ob obrambi tekmecev, ki so igrali na način 5-4,” je povzel trener NK Maribor dogajanje na igrišču.

Kljub temu je Krznar zadovoljen s končnim rezultatom, saj je njegova ekipa v zadnji sekundi dosegla izenačujoči gol. Gol je dosegel Arnel Jakupović, ki že petič zadene v četrtem krogu tekmovanja, kar kaže na njegovo strelsko formo in pomembnost za ekipo. Kljub temu je trener izpostavil, da je treba izboljšati moč v dvobojih proti agresivnim igralcem ter bolje izkoristiti priložnosti za zaključke.

Težave obrambi povzročal Castro

Krznar je poudaril, da je ključno učiti se na napakah, saj jih je bilo na tej tekmi veliko. Za uspeh proti močnim ekipam v Evropi mora ekipa bolje prepoznati ključne igralce nasprotnikov in jih učinkovito zaustaviti. Ena od pomanjkljivosti je bila tudi premalo agresivnost pri branjenju Castrovega napada, ki je povzročal težave s svojo fizično močjo in spretnostmi ena-na-ena.

Krznar verjame, da bo v Ljudskem vrtu drugače

Kljub nezadovoljstvu z igro na tej tekmi Krznar ohranja optimizem in upanje. S končnim izidom 1:1 bo povratna tekma v Mariboru drugačna, in ekipa verjame, da lahko doseže boljši rezultat. V naslednjih tekmah se bodo morali bolj osredotočiti na igro, izboljšati povezanost na terenu ter povečati agresivnost in moč v dvobojih. Le tako bodo lahko uresničili svoj cilj in napredovali v 3. krog tekmovanja.