Šport

Suljić kljub polfinalnemu porazu do brona na Ofemu

Uredništvo , 28.07.23 ob 15:23

Mladi slovenski teniški adut Svit Suljić je danes na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v Mariboru doživel prvi poraz.

Suljić kljub polfinalnemu porazu do brona na Ofemu

Mladi slovenski teniški adut Svit Suljić je danes na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v Mariboru doživel prvi poraz. V polfinalu ga je izločil Italijan Vito Antonio Darderi s 6:1 in 6:0. Kljub porazu je Suljić že osvojil bronasto medaljo, saj Nemec Niels Alfred McDonald dvoboja za tretje mesto zaradi poškodbe ne bo igral.

Tokrat je svoje prispevala tudi utrujenost, saj mladi Slovenec že nekaj tednov igra brez prestanka. Najprej je zaigral v Wimbledonu na turnirju igralcev do 14 let in se prebil do finala, nato je postal evropski prvak do 14 let, takoj zatem pa pripotoval v Maribor.

Kot kaže bo Suljić dobil dan več počitka, saj je v drugem polfinalu dvoboj predčasno predal poškodovani McDonald. Ta je predal tudi sobotno tekmo za bron.

Košarkarice končale v polfinalu

Ženska reprezentanca v košarki 3 x 3 je po treh zmagah v skupinskem delu v četrtfinalu naletela na previsoko oviro. Slovenke so v napeti tekmi proti Ukrajini vodile večino časa, v zadnjih sekundah pa so visoke Ukrajinke povedle in si priborile polfinale z 20:19.

“V zadnjih dveh, treh minutah smo šli stran od svoje igre, s katero smo si pridobili neko prednost. Malo je vročine, tudi nekaj poškodb smo imeli, morda je zaradi tega prišlo do naše počasnejše igre. Ukrajinke so igrale svojo igro do konca. Cilj je bil medalja, s tem ne moremo biti zadovoljni,” je po tekmi dejal trener Rok Smaka.

Odbojkarji so zjutraj odigrali prvo tekmo za razvrstitev od petega do osmega mesta in premagali Srbijo s 3:2 (15, -20, 20, -23, 9). Popoldne bodo odbojkarice nastopile v polfinalu proti Madžarski.

Z borbami so danes hitro zaključili slovenski judoisti, vsi so izgubili že svojo prvo. Maja Mušič je v kategoriji nad 70 kg klonila proti Italijanki Cinzii Caponetto, Maša Završnik v kategoriji do 70 kg proti Izraelki Evi Sherbakov, Dmitry Chaynikov pa v kategoriji do 90 kg proti Latvijcu Nikiti Afanasjevsu.