Švicarka Lara Gut-Behrami je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Kvitfjellu na Norveškem. Odlično se je odrezala slovenska smučarka Ilka Štuhec, ki je tekmo končala na osmem mestu, od vrha jo je ločila sekunda in šest stotink. Štuhec je prvič v več kot petih letih znova del superveleslalomske deseterice.

V Kvitfjellu se je odvil švicarsko-avstrijski obračun za zmago, v katerem je bila uspešnejša Gut-Behrami. Gut-Behrami je na Norveškem osvojila 22. zmago na superveleslalomih, 45. v karieri.

Sedem tekem pred koncem sezone na vrhu seštevka zime Švicarka 

Avstrijka Cornelia Hütter je na drugem mestu tekme majhnih razlik zaostala 12 stotink sekunde, njena rojakinja Mirjam Puchner se je na progi zadržala pičlo stotinko sekunde dlje za tretje mesto. Gut-Behrami je z zmago ohranila prednost v boju za mali kristalni globus. V seštevku discipline vodi s 25 točkami naskoka pred Hütter.

Sedem tekem pred koncem sezone je na vrhu seštevka zime Švicarka Gut-Behrami (1514), ki si je pred odsotno Američanko Mikaelo Shiffrin zagotovila že 305 točk prednosti. Švicarka je vodilna tudi v veleslalomskem in superveleslalomskem seštevku.

Štuhec v seštevku zime zaseda 34. mesto (210 točk), v superveleslalomskem seštevku je 27. (48), v smukaškem seštevku si je kot 13. (162 točk) zagotovila nastop na finalu sezone med najboljšo petindvajseterico.

V Kvitfjellu bo v nedeljo na sporedu še en superveleslalom.

STA