Slovenski smučarski skakalci Anže Lanišek, Peter Prevc, Lovro Kos, Domen Prevc ter Timi Zajc bodo danes v Zakopanah nastopili na zadnji tekmi novoustanovljene poljske turneje. Slovenci branijo prvo mesto v skupni razvrstitvi; po drugem mestu na sobotni ekipni tekmi imajo na vrhu pred Avstrijci zgolj še 2,4 točke prednosti.

Današnja tekma zadnja pred svetovnim prvenstvom

Poljska turneja je letos prvič v koledarju Mednarodne smučarske zveze (Fis) in šteje tri postojanke, Wislo, Sczyrk in Zakopane. Gre za ekipno turnejo, zmagovita reprezentanca pa bo prejela tudi denarno nagrado v višini 50.000 evrov.

V petkovih kvalifikacijah za današnjo posamično tekmo na skakalnici Wielka Krokiew je bilo uspešnih vseh pet Slovencev. Najvišje se je zavihtel Peter Prevc, ki je bil četrti, Kos je dosegel sedmi izid, Lanišek desetega, Domen Prevc 17. in Zajc 23.

Najboljši med kvalifikanti je bil vodilni skakalec to zimo Stefan Kraft. Tridesetletni Avstrijec bo meril na svoje 109. zmagovalne stopničke na posamičnih tekmah, s čimer bi postal najboljši v zgodovini pred Fincem Jannejem Ahonenom (108).

Prva serija zadnje tekme turneje se bo začela ob 16. uri.

Današnja tekma je zadnja pred svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih prihodnji teden na Kulmu, kjer bodo Slovenci branili ekipni naslov iz Planice, Zajc pa naslov podprvaka.

STA