Šport

Slovenija osvojila prvo medaljo na OFEM-u

Uredništvo , 26.07.23 ob 10:36

Začenja se četrti dan tekmovalni na Olimpijskem festivalu evropske mladine.

Slovenija osvojila prvo medaljo na OFEM-u

V tretji tekmovalni dan na OFEM-u je s prvo kolajno za Slovenijo led prebil atlet Tom Teršek v metu kopja. Uspešna tudi oba tenisača, plavalec Vran – Benkovič v finale.

Današnji dan bodo otvorili atleti. V stadionski atletiki bo v sedmeroboju v teku na 100 m z ovirami pričela Tinkara Omerzu, nadaljevala bo s skokom v višino, kasneje z metom krogle in v teku na 200 m. Spremljali bomo lahko tudi Tjaža Djaipa Bartolja v teku na 2000 m zapreke, Tajo Pučko v troskoku, Piko Bikar Kern v teku na 200 m in Vala Velkavrha ravno tako v teku na 200 m. Nuša Lužnik bo nastopila v finalu meta diska, Žan Ogrinc pa bo v finalu branil srebro v teku na 800 m.

V športni gimnastiki bodo v finalu mnogoboja nastopile Luna Babić, Luana Lubinič in Vita Prijanovič. V popoldanskem času bodo vse tri gimnastičarke nastopile v kvalifikacijah discipline parter, preskok, dvovišinska bradlja in gred, nato še v finalu mnogoboja. V judu do 66 kg bo tekmoval Franc Mecilošek, do 52 kg Neža Mesiček in do 60 kg Jaka Samec.

V primeru uvrstitve v naslednji krog, bodo nastopili v finalu kasneje istega dne. V gorskem kolesarstvu v disciplini kros bosta v finalu vozila Maruša Tereza Šerkezi in Gašper Štajnar.

Slovenci nastopajo v košarki 3 na 3

Premierno se bo slovenska reprezentanca pomerila tudi v košarki 3 na 3. Ženska ekipa se bo pomerila proti Estoniji in Franciji. Moška ekipa bo začela s tekmo proti Litvi in zaključila s tekmo proti Portugalski. Od ekipnih športov bo za slovensko reprezentanco na sporedu še odbojka, kjer bo ženska ekipa igrala proti Turčiji, moška pa proti Italiji in rokomet, kjer se bodo moški borili proti Islandiji, ženske pa proti Poljski.

V plavanju se bodo tekmovanja pričela z nastopom Ize Bricelj v disciplini 200 m prosto, sledila bosta Filip Podobnik in Rok Vejnovič oba v disciplini 200 m hrbtno. Nato bo v disciplini 100 m delfin nastopila Ema Vrbinc, sledilo bo ekipno moško plavanje na 4×100 m prosto, za tem se bo v isti disciplini pomerila tudi ženska ekipa. V primeru uvrstitve, bodo v finalu nastopili: Rok Vejnovič v disciplini 200 m prosto, Hana Bele v disciplini 200 m prsno, Svit Popović in Enej Šerjak v disciplini 100 m prosto. Filip Podobnik se bo pomeril v finalu 200 m mešano, kamor pa se je že uvrstil tudi Bor Vran Benkovič. V primeru uvrstitve se bodo v finalu pomerile tudi ženske in moški ekipno v disciplini 4×100 m prosto.

Premierno se bo slovenska reprezentanca pomerila tudi v rolkanju v disciplini ulični objekti. Tekmovala bosta Lina
Sevčnikar in Klemen Boc.