V Östersundu na Švedskem se je s tekmo mešanih parov začela biatlonska sezona svetovnega pokala 2023/24.

Na tekmi, ki se je začela ob 12.30, sta slovenske barve branila lani najboljša v skupnem seštevku Jakov Fak in Polona Klemenčič. Skupaj sta dosegla izjemno 4. mesto. S tem sta zaostala samo za Švedsko, Norveško in Francijo.

Slovenca nista odtekla nobenega kazenskega kroga, le pet strelov pa sta morala popravljati, kar je glavni razlog dobre uvrstitve.

Samuelsson in Öberg sta morala popravljati osem strelov, drugouvrščena Norvežana Sturla Holm Laegreid in Juni Arnekleiv sta popravljala šestkrat, na koncu pa zaostala za 13,8 sekunde.

Na tretjem mestu sta preizkušnjo z zaostankom 42,2 sekunde končala Francoza Fabien Claude in Julia Simon, ki sta morala odteči tudi dva kazenska kroga.

Kmalu tudi mešana štafeta

Mešane štafete so na sporedu ob 14.50, Slovenija bo predvidoma nastopila v postavi Anamarija Lampič, Lena Repinc, Miha Dovžan in Matic Repnik, ki bo doživel svoj krst v svetovnem pokalu.

Do konca prihodnjega tedna bodo biatlonci v Östersundu nastopili še na posamičnih tekmah, sprintu in zasledovanju ter moški in ženski štafeti. Na preostalih tekmah bodo priložnost dobili še drugi Slovenci, ki so na Švedskem – Živa Klemenčič, Anton Vidmar in Lovro Planko.

Skupaj biatlonce letos čaka deset postaj svetovnega pokala, sezona pa se bo končala marca v kanadskem Canmoru. Vrhunec bo februarsko svetovno prvenstvo v Novem Mestu na Češkem (7. do 18. 2.), v letošnjem koledarju pa ni tekme na Pokljuki, ki se na koledar vrača v naslednji sezoni.

STA