Potem ko so organizatorji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu po velikih težavah z vetrom v soboto le izpeljali posamično tekmo, je za konec SP ob 14. uri na sporedu še moštvena. Slovenska četverica Timi Zajc, Lovro Kos, Domen in Peter Prevc bo branila naslov, ki so ga Zajc, Anže Lanišek ter brata Prevc osvojili pred dvema letoma.

Zajc je bil po posamični tekmi kljub temu, da je Sloveniji z bronom priboril deseto kolajno na SP letalcev, izjemno razočaran. Organizatorji so namreč v slabih razmerah izsilili tretjo serijo, po dveh je bil na vrhu Zajc z zajetno prednostjo, na koncu pa se je naslova veselil domači adut Stefan Kraft.

"Zagotovo je bron uspeh, a kazalo je bolje. Žal moramo biti danes s tem zadovoljni. Dejstvo je, da je bila tekma nepoštena. Šli so z glavo skozi zid. Danes je bil veter na strani Avstrijca," je po sobotni tekmi dejal Zajc, ki je pred današnjim zadnjim dejanjem na Kulmu napovedal: "Za ekipno tekmo nimam kaj dosti narediti ali popraviti. Vemo pa, da če so razmere poštene, ga tukaj ni junaka, ki bi me lahko premagal."

Na posamični tekmi so Zajčev uspeh dopolnili Lovro Kos s petim, Domen Prevc s 14. ter Peter Prevc s 26. mestom.