Po včerajšnjem remiju s Crveno zvezdo (1:1) je Radovan Karanović v Beleku proti šestouvrščenemu klubu srbskega prvenstva Voždovcu pričakovano povsem zamenjal enajsterico. In zaigrali so tisti, ki igrajo manj ali komaj kaj. Kar se je poznalo, saj je po obetavnem začetku Maribor prvič na teh pripravah po dveh zmagah (Triglav, LASK) in remiju (Crvena zvezda) izgubil. Voždovac je zabil vse tri gole in zmagal z 1:2.

Za nastop znova ni bil nared Đorđe Ivanović, je pa tekmo začel, vmes odšel in se nato vrnil mladi srbski napadalec Stevan Nikolić, ki pa vidnejšega pečata še vedno ni pustil. Se ja pa zato zelo dokazoval Malik Sellouki, ki pa je bil premalo v tekmi, kjer sta obe ekipi zapravili strel v praktično prazen gol. Pri Mariboru je “zicer” zapravil Žan Vipotnik. Vijoličastim manjka predvsem več natančnosti pred golom. Tudi Rok Sirk je prispeval premalo, zato je resno vprašanje, kdaj bo nared Đorđe Ivanović. 

Avtogol Ivezića

Tokrat je vijoličastim igra uvodoma dobro stekla in takoj v 5. minuti je imel Jan Repas z leve priložnost za strel. Močen udarec, vratar Vukašinović se je pošteno namučil. Čeprav je igrala postava, ki redko igra skupaj, se je poznal podpis osnovne ideje. Sredina je tokrat slonela na Galu Gorenaku in Janu Repasu, veliko se je pričakovalo tudi od Stevana Nikolića, dodatne minute sta dobila Žan Vipotnik in Rok Sirk, v obrambi pa sta se skušala dokazati mladi Enej Klampfer in povratnik Luka Uskoković.

Maribor – Voždovac 1:2 (1:1)

Strelec: 1:0 Ivezić (11. avtogol), 1:1 Pantović (37.), 1:2 Ivezić (52.)

Belek, Susesi, pripravljalna tekma

Sodnik: Krzystof Jakubik (Poljska).

Maribor: Bergsen (46. Pridgar), Mutavčić, Klampfer (46. Lorber), Uskoković, Koderman, Gorenak, Repas (77. Žugelj) Sellouki, Vipotnik (66. Tavares), Sirk (72. Nikolić*), Nikolić (46. Maher). Trener: Radovan Karanović.

Voždovac: Vukašinović, Mijailović, Ivezić, Milović, Hajdin, Purtić, Milojević, Pantović, Mašović, Lasickas, Vujnović. Trener: Aleksandar Linta.

Maribor igra hitro v tranziciji in tako je prišlo tudi do vodstva, ko je Malik Sellouki v 11. minuti povlekel po desni, imel več kot dovolj prostora, ostro podal pred gol, tam pa je Marko Ivezić ihtavo in nerodno žogo pospremil v lastno mrežo. In tu se Maribor ni ustavil, Sellouki je že tri minute kasneje po dolgem predložku z leve zvito poskušal z lobom. Težka pozicija, rezultat pa – prečka. Vukašinović je bil povsem izgubljen in srečen, da ni dobil dokaj smešnega gola.

Sellouki tu, Sellouki tam 

Pa Selloukiju niti to ni bilo dovolj. Še tretja priložnost, tokrat jo je pripravil, ko je z dolgo podajo našel vtekajočega Žana Vipotnika. Ta je šel ena na ena proti Vukašinoviću, ga šel preigravati, potem pa pomeril premočno čez gol. Lepa podaja, poceni zapravljena akcija. Voždovac je v 22. minuti prišel do priložnosti iz desne, ko se je po ostrem strelu izkazal Menno Bergsen, ki je po prihodu v Ljudski vrt branil le na eni uradni tekmi. Drugi bolj konkreten strel je bil v 27. minuti, ko je imel Voždovac malo preveč prostora po levi, ampak strel Mašovića je bila premedel.

Zadnja v Belelu v soboto z Levskim
Vijoličasti bodo četrto in zadnjo tekmo v Beleku odigrali v soboto ob 17. uri, ko bodo igrali proti Levskemu iz Sofije. Generalka pred nadaljevanjem prvenstva bo okvirno 5. februarja proti Celju.

Maribor je imel še eno veliko priložnost, ko je Mirko Mutavčić s krasno podajo poslal v akcijo Roka Sirka. Ta je šel po desni in raje podal do Stevana Nikolića. Imel je ogromno časa, a manj prostora. Zapletel se je in od blizu v 37. minuti naciljal Vukašinovića. In četudi je bila pripravljalna tekma, se je zgodilo “kdor ne da, dobi”. Voždovac je dolgo kombiniral, Uskoković pa je predložek z glavo nespametno odbil v sredino do Miloša Pantovića, ki je s strelom v kot premagal Bergsna.

Maribor bi lahko dobil polčas, ko je v zadnji sekundi po dolgem pletenju okrog kazenskega prostora Repas nastavil žogo vtekajočemu Vidu Kodermanu. Ostro po tleh, ampak mimo. Maribor je v prvem polčasu igral dvoplastno, imel priložnosti, da bi zabil kak gol več.

Koderman pozabil na Ivezića

V drugem polčasu je priložnost dočakal vratar Samo Pridgar, ki je že takoj po kotu odbijal visoko žogo. V igro sta vstopila še Marcel Lorber in Rok Maher, ki je zamenjal neizstopajočega napadalca Stevana Nikolića, ki se je nato še vrnil ob koncu v igro. Sellouki je nadaljeval, kjer je začel v prvem delu, ko je v 50. minuti krenil po desni, preigral Milović in se nato, morda nekoliko sebično, odločil za strel, toda pomeril čez gol.

Vijoličasti so se preveč udobno namestili, obramba pa v tej zasedbi ni tako suverena, da bi Vid Koderman izpustil Marka Ivezića, ki je po kotu zabil z glavo, saj je bil Pridgar nemočen ob tem, ko se je Ivezić odkupil za avtogol. Mariboru je šlo potem še slabše, v 58. minuti je vratar Pridgar dolgo žogo zelo slabo ustavil in Mašoviću ponudil čisti strel do gola. Nonšalantno je pomeril v prazen gol in zadel – zunanji del mreže. Vijoličasti so jo dobro odnesli, ampak obenem začeli igrati kot ekipa, v kateri se vsak primarno bori zase. Voždovac je pričakovano po uri igre opravil kampanjsko menjavo. 

Vstopil tudi Tavares

Končno je minute dočakal tudi Marcos Tavares, ko je v 66. minuti zamenjal Žana Vipotnika in tako zaigral tudi v Beleku, potem ko je na umetni travi v Ljudskem vrtu proti Triglavu (4:0) dobil 15 minut. Vstopil je na igrišče, kjer je Voždovac precej lažje nadziral potek igre in imel tudi bolj suvereno posest. Maribor je v 77. minuti končno prišel spet do vidnejše akcije, ko je spet šlo po desni, predložek Mutavčića po lepi podaji Selloukija pa bi skoraj postal še drugi avtogol. Ampak ni, žoga je šla čez prečko.

Maribor je proti Voždovcu pokazal precej več v prvem delu, tekma bo ostala v spominu po prispevku Malika Selloukija, ki je vidno izstopal, medtem ko se pozna, zakaj nekateri igrajo več, drugi manj, tretji pa komaj kaj. Poraz je bil morda nekoliko presenetljiv glede na priložnosti, ki pa sta jih zapravili obe ekipi. Vijoličasti so zdaj spoznali, kdo je za prvo postavo in kdo ne. To je najbrž najpomembnejša ugotovitev te tekme. Maribor ima dokaj širok kader – ampak bolj za popolnjevanje, ne delanje razlik.